Σλοβενία 2017: Απόψε ο πρώτος ημιτελικός του EMA

Σλοβενία 2017: Απόψε ο πρώτος ημιτελικός του EMA

Ξεκινάει απόψε η διαδικασία επιλογής συμμετοχής της Σλοβενίας για την Eurovision 2017, ΕΜΑ, με τον πρώτο ημιτελικό. Παρουσιάστριες του σόου θα είναι οι  Tina Gorenjak, Maja Martina Merljak και Tanja Kocman. Το EMA αποτελείται από τρεις διαγωνιστικές βραδιές (δύο ημιτελικοί και τελικός) όπου θα λάβουν μέρος συνολικά 16 καλλιτέχνες. Οι μισοί υποψήφιοι θα διαγωνισθούν σήμερα το βράδυ και τους υπόλοιπους 8 θα τους δούμε στον αυριανό δεύτερο ημιτελικό.

Οι 8 συμμετοχές του πρώτου ημιτελικού, είναι οι εξής:

  1. KiNG FOOWild ride
  2. Nika ZorjanFse
  3. Tosca BeatFree world
  4. Lea SirkFreedom
  5. Sell OutNi panike
  6. Zala Đurić RibičLalalatino
  7. AlyaHalo
  8. Omar NaberOn my way

Η Nika Zorjan είχε λάβει μέρος στον εθνικό τελικό του 2012 τερματίζοντας στην 3η θέση. Επίσης βρισκόταν στα φωνητικά για τις συμμετοχές της χώρας το 2014 με την Tinkara Kovac και το 2015 με τους Maraaya.

Η Lea Sirk υπήρξε και αυτή μέλος της συμμετοχής της χώρας το 2014, στα φωνητικά. Στο παρελθόν έχει ξαναπροσπαθήσει να εκπροσωπήσει τη Σλοβενία λαμβάνοντας μέρος τις χρονιές 2009 και 2010.

Η Zala Đurić Ribič είναι κόρη της Tanja Ribič, που εκπροσώπησε τη χώρα στη Eurovision το 1997.

Η Alya είναι μία από τις πιο επιτυχημένες ποπ τραγουδίστριες της Σλοβενίας. Αυτή θα είναι η έβδομη προσπάθειά της για να εκπροσωπήσει τη χώρα. Η καλύτερη της θέση, από όλες τις φορές που έχει λάβει μέρος, είναι η 3η το 2004.

Ο Omar Naber είχε εκπροσωπήσει τη Σλοβενία το 2005, χωρίς όμως να καταφέρει να προκριθεί στον τελικό. Ο Omar είχε λάβει μέρος και πάλι στο EMA τις χρονιές 2009, 2011 και 2014, με σκοπό να βρεθεί και πάλι στη σκηνή της Eurovision.

Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε snippets των 8 τραγουδιών:

Οι 2 συμμετοχές που θα συγκεντρώσουν τις περισσότερες ψήφους από την ψηφοφορία του κοινού, θα προκριθούν στον τελικό. Στη συνέχεια η κριτική επιτροπή θα προκρίνει ακόμη 2 (σύνολο 4).

Τον πρώτο ημιτελικό του EMA 2017 θα μπορέσετε να τον παρακολουθήσετε στις 21:00 ώρα Ελλάδος από ΕΔΩ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.