Κροατία 2017: Με τον Jacques Houdek στην Eurovision

Κροατία 2017: Με τον Jacques Houdek στην Eurovision

H Κροατική τηλεόραση HRT επιβεβαίωσε σήμερα τις φήμες των τελευταίων μηνών που ήθελαν τον Jacques Houdek να εκπροσωπεί την χώρα στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision. Σύμφωνα με τα Κροατικά media ο Jacques Houdek θα αποκαλύψει το τραγούδι με το οποίο θα συμμετάσχει στην επερχόμενη Eurovision την επόμενη εβδομάδα, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα είναι δικιά του σύνθεση.

Ο Jacques Houdek (Željko Houdek το κανονικό του όνομα) είναι ένας 35-χρονος pop-soul ερμηνευτής και συνθέτης, γεννημένος το 1981 στην πρωτεύουσα της Κροατίας, Ζάγκρεμπ, είναι παντρεμένος και έχει 2 παιδιά. Η σχέση του Jacques Houdek με την Eurovision έχει μακρά ιστορία, καθώς στο παρελθόν έχει προσπαθήσει 6 φορές να εκπροσωπήσει την χώρα του στην Eurovision, χωρίς όμως να τα καταφέρει. Η πρώτη του προσπάθεια στον εθνικό τελικό την Κροατίας ήταν το 2002 με το τραγούδι “Carolija” με το οποίο έφτασε ως στην 13η θέση, την επόμενη χρονιά επέστρεψε με το κομμάτι “Na krilima ljubavi” με το οποίο κατέλαβε την 5η θέση. Το 2004 συμμετείχε με το τραγούδι “Nema razloga” με το οποίο κατέλαβε την 4η θέση, την ίδια θέση πήρε και την επόμενη χρονιά με το “Nepobjediva”. Το 2006 συμμετείχε για 5η συνεχόμενη χρονιά στο Κροατικό εθνικό τελικό με το τραγούδι “Umrijeti s osmjehom” με το οποίο κατέλαβε την 15η θέση, την χειρότερη του σε εθνικό τελικό.

Στην συνέχεια έκανε ένα διάλειμμα 5 ετών από την Eurovision, μέχρι το 2011 όπου συμμετείχε στο talent show, Dora 2011 – Let’s go to Eurovision!, το οποίο είχε παρόμοιο format με την Eurovision. Έφτασε μέχρι τον μεγάλο τελικό, όπου όμως ηττήθηκε από την Daria Kinzer η οποία εκπροσώπησε την Κροατία στην Eurovision εκείνη την χρονιά με το τραγούδι “Celebrate”. Έκτοτε ο Jacques επικεντρώθηκε στην μουσική του καριέρα, ενώ το 2015 ήταν κριτής στο Κροατικό Voice, το οποίο ανέδειξε ως νικήτρια την Nina Kraljic, η οποία εκπροσώπησε την Κροατία στην Eurovision του 2016 με το τραγούδι “Lighthouse”. O Jacques μάλιστα ήταν ο coach την Nina, και ερμήνευσαν μαζί σε ντουέτο το νικητήριο τραγούδι της Eurovision 2012 “Euphoria”, της Loreen. Ο Jacques Houdek είναι λοιπόν ένας αρκετά ταλαντούχος καλλιτέχνης με μεγάλη αγάπη για την Eurovision, και το μεγάλο του όνειρο να εκπροσωπήσει την χώρα του στον Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού, γίνεται επιτέλους πραγματικότητα. Παρακάτω μπορείτε να δείτε κάποιες από τις συμμετοχές του σε παλιότερους Κροατικούς τελικούς, καθώς και το ντουέτο του με την Nina Kraljic.

2004 – Nema razloga

2005 – Nepobjediva

2011 – Lahor

Euphoria – μαζί με την Nina Kraljic

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.