Σλοβενία: Με το “Amen” η Ana Soklič στο Ρότερνταμ

Σλοβενία: Με το “Amen” η Ana Soklič στο Ρότερνταμ

Ανακοινώθηκε πριν από λίγο το τραγούδι με το οποίο η Ana Soklič θα εκπροσωπήσει την Σλοβενία στην Eurovision 2021 και ο τίτλος αυτού είναι Amen. To τραγούδι ακούστηκε για πρώτη φορά σήμερα σε μια ειδική εκπομπή για την παρουσίαση της Σλοβενικής συμμετοχής με παρουσιαστές την   Lea Sirk, η οποία εκπροσώπησε την Σλοβενία στην Eurovision 2018 με το τραγούδι Hvala Ne, και τον Nejc Šmit. H εκπομπή ήταν αφιερωμένη και στις προηγούμενες συμμετοχές της Σλοβενίας στον διαγωνισμό.

Λίγα λόγια για το Amen και την Ana Soklič

Η Ana Soklič κέρδισε τον εθνικό τελικό της Σλοβενίας για την Eurovision 2020 με το τραγούδι Voda. Μετά την ακύρωση  της Eurovision 2020 εξαιτίας την πανδημίας του ιού COVID-19 η Σλοβενική τηλεόραση επέλεξε με απευθείας ανάθεση την Ana Soklič για την Eurovision 2021.

To Amen επιλέχθηκε μαζί με άλλα δύο τραγούδια από μια ειδική κριτική επιτροπή αποτελούμενη από τους Ana SokličDarja Švajger (εκπρόσωπος της χώρας στη Eurovision 1995 και 1999) και Vladimir Graić (συνθέτης της νικητήριας συμμετοχής της Σερβίας το 2007, Molitva) η οποία τα ξεχώρισε ανάμεσα από 191 τραγούδια. Στην συνέχεια μια δεύτερη επιτροπή εμπειρογνωμόνων, αποτελούμενη από τους Darja ŠvajgerMojca Menart (Επικεφαλής της εκδοτικής επιχείρησης του ZKP RTV Slovenija) και Matevž Šalehar (μουσικός και τραγουδιστής/τραγουδοποιός), επέλεξε το τραγούδι με το οποίο θα διαγωνιστεί η Ana Soklič στον διαγωνισμό.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως Amen θα λέγεται και η συμμετοχή της Αυστρίας στον φετινό διαγωνισμό με ερμηνευτή τον Vincent Bueno. Σε αντίθεση με την περσινή της συμμετοχή Voda που οι στίχοι του ήταν γραμμένοι στα Σλοβένικα, το Amen είναι στα Αγγλικά.

Μία σκέψη στο “Σλοβενία: Με το “Amen” η Ana Soklič στο Ρότερνταμ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.