Σλοβενία: Με τους Zala Kralj & Gašper Šantl και το Sebi στο Τελ Αβίβ.

Σλοβενία: Με τους Zala Kralj & Gašper Šantl και το Sebi στο Τελ Αβίβ.

Ολοκληρώθηκε προ ολίγου το EMA 2019, ο εθνικός τελικός της Σλοβενίας για την Eurovision 2019. Στην αποψινή βραδιά συμμετείχαν συνολικά 10 καλλιτέχνες με μεγάλους νικητές τους Zala Kralj & Gašper Šantl και το τραγούδι Sebi. Στους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να δείτε τις αποψινές εμφανίσεις:

  1. KimRhythm Back to You
  2. Renata MohoričThree Bridges
  3. RenéNe poveš
  4. Fed HorsesTi ne poznaš konjev
  5. Ula Ložar Fridays
  6. LumberjackLepote dna 
  7. OkustičniMetulji plešejo
  8. INMATEAtma 
  9. Zala Kralj & Gašper Šantl Sebi
  10. RaivenKaos

O νικητής προέκυψε έπειτα από δύο γύρους ψηφοφορίας. Στον πρώτο γύρο, η κριτική επιτροπή του σόου βαθμολόγησε τα 10 τραγούδια δίνοντας 1 έως 5 βαθμούς στο καθένα.  Έπειτα, οι δύο συμμετοχές με την υψηλότερη βαθμολογία προκρίθηκαν στον superfinal γύρο. Εκεί, το κοινό ήταν αυτό που έκρινε τον νικητή. Στον τελικό προκρίθηκαν οι εξής 2 συμμετοχές:

  • Zala Kralj & Gašper Šantl – Sebi
  • Raiven – Kaos

Τα αποτελέσματα του Superfinal:

  • Zala Kralj & Gašper Šantl – Sebi: 72,89%
  • Raiven – Kaos: 27,11%

Zala Kralj και ο  Gašper Šantl ερμηνεύουν μαζί ως ντουέτο μόλις από το περασμένο έτος, ενώ συνθέτουν μαζί την μουσική τους όπως και το τραγούδι με το οποίο κέρδισαν.

Η Σλοβενία συμμετέχει στον διαγωνισμό της Eurovision από το 1993 ως ανεξάρτητο κράτος (προηγουμένως συμμετείχε στον διαγωνισμό ως μέρος της ενωμένης Γιουγκοσλαβίας η οποία λάμβανε μέρος από το 1961 έως το 1992). Καλύτερη της θέση στον διαγωνισμό ήταν η 7η θέση την οποία την κατέλαβε 2 φορές, το 1995 με την Darja Švajger  και το Prisluhni mi, καθώς και το 2001 με την Nuša Derenda με το Energy. Το 2018 με την Lea Sirk και το Hvala Ne έφτασε έως την 22η θέση. Πιστεύετε πως η Σλοβενία μπορεί φέτος να κατακτήσει το πρώτο της βραβείο στον διαγωνισμό;

3 σκέψεις για το “Σλοβενία: Με τους Zala Kralj & Gašper Šantl και το Sebi στο Τελ Αβίβ.

  1. Ένα απλό και συναισθηματικό τραγούδι (αλλά τραγούδι, με αρχή, μέση και τέλος), κέρδισε πάνω σε ένα ασυνάρτητο συνονθύλευμα ασύνδετων εφέ που είχαν ως στόχο μόνο τον εντυπωσιασμό, και ας το τραγουδούσε μία πολύ δημοφιλής τραγουδίστρια. Σοφή επιλογή από το Σλοβένικο κοινό.

  2. Ως σύνθεση και ενορχήστρωση το βρίσκω πολύ όμορφο, συναισθηματικό αλλά όχι μελό, με σύγχρονο ήχο και ενδιαφέρουσα πρόταση. Κάτι με χαλάει και νομίζω είναι η ερμηνεύτρια και τα φωνητικά της. Μου βγάζει μια αμηχανία και ένα άγχος και έλλειψη σιγουριάς. Μπορεί όμως και έτσι να ήθελα να το αποδώσουν. Θα το συνέκρινα λίγο με την περσινή συμμετοχή της Πορτογαλίας ως προς την αίσθηση που μου αφήνει. Δεν έχω κάποια άλλη συμμετοχή πρόχειρη που να μου την θυμίζει.

    Συνοψίζοντας μου αρέσει και το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον κομμάτι.

  3. Κι εμένα μου θυμίζει την Πορτογαλία πέρσι σε εκδοχή από emo εφήβους. Πολλή απαγγελία σε γλώσσα που οι περισσότεροι δεν καταλαβαίνουν και ένας τύπος που εμφανίζεται μαζί με την τραγουδίστρια χωρίς κανέναν προφανή λόγο. Αν και καλύτερο από το Kaos της Raiven δεν παύει να είναι μονότονο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.