Σλοβενία: Ανακοινώθηκαν οι φιναλίστ του ΕΜΑ 2020!

Σλοβενία: Ανακοινώθηκαν οι φιναλίστ του ΕΜΑ 2020!

Η δημόσια τηλεόραση της Σλοβενίας RTVSlo, ανακοίνωσε πριν από λίγο τους 10 συμμετέχοντες του εθνικού τελικού της χώρας για την Eurovision 2020, ΕΜΑ. Συνολικά, υποβλήθηκαν 74 τραγούδια, με την κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από τους Raiven (τρεις φορές συμμετέχουσα και μία φορά παρουσιάστρια του EMA), Mojca Menart (RTVSlo) και Jernej Vene (μουσικός παραγωγός του ραδιοφωνικού σταθμού Val 202 ), να επιλέγει τους 10 φιναλίστ, που μπορείτε να δείτε παρακάτω:

  • Ana SokličVoda
  • Božidar Wolfand WolfMaybe Someday
  • Gaja PrestorVerjamem vase
  • ImsetFemme Fatale
  • InMateThe Salt
  • Klara JazbecStop The World
  • Lina KuduzovićMan Like U
  • Manca BerlecVečnost
  • Simon VadnjalNisi sam
  • Tinkara KovačForever

Ανάμεσα στους υποψήφιους, ξεχωρίζουμε την Tinkara Kovač που εκπροσώπησε την Σλοβενία ​​στην Eurovision το 2014 με το τραγούδι Round and Round, τερματίζοντας στην 25η θέση του μεγάλου τελικού, την Lina Kuduzović η οποία εκπροσώπησε τη Σλοβενία ​​στην Junior Eurovision το 2015 καταλαμβάνοντας την 3η θέση και τους InMate που δοκίμασαν την τύχη τους στο EMA 2019, φτάνοντας μέχρι την 7η θέση στον τελικό.

Δύο ακόμα συμμετοχές θα επιλεγούν μέσω του EMA Fresh στις 18 Ιανουαρίου, όπου θα ολοκληρώσουν τη σύνθεση των 12 φιναλίστ του εθνικού τελικού.

Ο τελικός του ΕΜΑ 2020 θα πραγματοποιηθεί στις 22 Φεβρουαρίου σε τηλεοπτικό στούντιο της RTVSlo στη Λιουμπλιάνα. Αφού παρουσιαστούν όλα τα τραγούδια, μια κριτική επιτροπή τριών μελών θα επιλέξει τα δύο πρώτα, ενώ στη συνέχεια οι τηλεθεατές θα επιλέξουν ποια από τις δύο συμμετοχές θα εκπροσωπήσει τη Σλοβενία ​​στην Eurovision 2020 στο Ρότερνταμ.

Η Σλοβενία στην Eurovision

Η Σλοβενία έλαβε πρώτη φορά μέρος στον διαγωνισμό ως ανεξάρτητο κράτος το 1993 με τους 1X Band και το τραγούδι Tih deževen dan, ενώ τα προηγούμενα χρόνια συμμετείχε ως μέλος της πάλαι ποτέ ενωμένης Γιουγκοσλαβίας. Η καλύτερη θέση που έλαβε η Σλοβενία στον διαγωνισμό ήταν η 7η την οποία κατέλαβε 2 φορές, το 1995 με την Darja Švajger και το τραγούδι Prisluhni mi καθώς και το 2001 με την Nuša Derenda και το Energy. Το 2019 η Σλοβενία εκπροσωπήθηκε από τους Zala Kralj & Gašper Šantl και το τραγούδι Sebi, φτάνοντας έως την 15η θέση του μεγάλου τελικού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.