Σκόπια 2017 : Άρχισαν οι υποβολές των τραγουδιών για την Jana Burčeska

Σκόπια 2017 : Άρχισαν οι υποβολές των τραγουδιών για την Jana Burčeska

Το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό κανάλι των Σκοπίων MRT καλεί με ανοικτή πρόσκληση καλλιτέχνες και μουσικούς παραγωγούς από την ΠΓΔΜ και το εξωτερικό για υποβολή τραγουδιών για τη συμμετοχή της χώρας στη Eurovision 2017. Ένα από αυτά θα επιλεγεί για να ερμηνεύσει η Jana Burčeska το Μάιο στο Κίεβο.

Συμμετοχές από όλα τα μήκη και πλάτη της Γης φέτος για την Π.Γ.Δ.Μ.

Τα τραγούδια πρέπει να ηχογραφηθούν σε ένα demo, να πληρούν τους γενικούς κανόνες του διαγωνισμού και να υποβληθούν έως τις 25 Δεκεμβρίου, όπου λήγει η προθεσμία, στην HoD της ΠΓΔΜ. Μια κλειστή επιλογή μετά της δημόσιας τηλεόρασης της γείτονας θα επιλέξει τη συμμετοχή των Σκοπίων. Συμμετοχές θα γίνονται δεκτές ανεξαρτήτου χώρας καταγωγής των δημιουργών.

Το MRT έχει εσωτερικά επιλέξει την Jana Burčeska να εκπροσωπήσει την ΠΓΔΜ στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2017 στο Κίεβο και σύμφωνα με τις δηλώσεις των υπευθύνων του καναλιού στο παρελθόν ψάχνουν για ένα τραγούδι το οποίο να είναι σύγχρονο και να ενσωματώνει την εθνική κουλτούρα της χώρας έτσι ώστε να παρουσιαστεί στην ευρωπαϊκή σκηνή.

Ποια είναι η Jana Burčeska

Η Jana Burčeska είχε τερματίσει στην 5η θέση στο μοναδικό Idol που έγινε ποτέ στη χώρα της και το 2011 ανέλαβε το ρόλο του πρεσβευτή στην εκστρατεία της UNICEF για την χώρα της με τίτλο – “Μαζί στα σχολεία χωρίς Βία”. Το 2012 έκανε το ντεμπούτο της στην μουσική σκηνή στο φεστιβάλ των Σκοπίων με το τραγούδι “Bi tvoja Bila”. Επίσης και πάλι το 2013 εμφανίστηκε με τον Miki Sekulovsk στο ίδιο φεστιβάλ όπως και το 2015.

Η Jana έχει δηλώσει σε προηγούμενες συνεντεύξεις ότι το πάθος της για το τραγούδι άρχισε στην ηλικία των τεσσάρων με τη μητέρα της. Ήταν σε αυτό το σημείο που το φωνητικό ταλέντο της αναγνωρίστηκε από τον καθηγητή μουσικής της, ο οποίος αποφάσισε ότι πρέπει να πάνε για μαθήματα τραγουδιού. Κατά την παραμονή της στο Idol η Jana είπε ότι μεγάλωσε ως ερμηνευτής, είχε πάει στο διαγωνισμό της χωρίς προσδοκίες για την πρωτιά.

Το τραγούδι που τελικά θα επιλεγεί για να εκπροσωπήσει την Π.Γ.Δ.Μ.  στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2017 θα ανακοινωθεί σε μεταγενέστερο, άγνωστο ακόμη χρόνο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.