Σερβία: Με τις Jovana & Dunja στη Junior Eurovision 2021

Σερβία: Με τις Jovana & Dunja στη Junior Eurovision 2021

Η δημόσια τηλεόραση της Σερβίας RTS, ανακοίνωσε πως οι Jovana και Dunja θα είναι το ντουέτο που θα εκπροσωπήσει τη χώρας στη Junior Eurovision 2021, στις 19 Δεκεμβρίου στο Παρίσι, με το τραγούδι “Children’s Eyes” (“Oči deteta”).

Τη συμμετοχή επέλεξε μια ειδική κριτική επιτροπή αποτελούμενη από μέλη της Σερβικής ραδιοτηλεόραση και άλλους επαγγελματίες της μουσικής μετά από εσωτερική επιλογή μεταξύ ορισμένων υποψηφίων.

Δημιουργός του τραγουδιού, που θα παρουσιαστεί επίσημα μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, είναι η Ana Frlin.

Λίγα λόγια για τη Jovana και τη Dunja

Η Jovana είναι 10 ετών και έχει δείξει το ταλέντο της στη μουσική και το χορό από μικρή ηλικία. Αυτή τη στιγμή εξασκείται στο πιάνο και συμμετέχει σε διάφορα φεστιβάλ.

Η Dunja είναι 11 ετών και τραγουδά επίσης από πολύ μικρή ηλικία. Πρόσφατα, η Dunja κέρδισε σε μουσικό διαγωνισμό ενός περιφερειακού σχολικού concert.

Η Σερβία στην Junior Eurovision 

Η Σερβία έχει συμμετάσχει στην Junior Eurovision 12 φορές. Αν και συμμετείχε ήδη ως Σερβία και Μαυροβούνιο το 2005, η πρώτη σέρβικη συμμετοχή επίσημα ήταν το 2006 η οποία κατέχει και το ρεκόρ των περισσότερων γλωσσών σε συμμετοχή έως σήμερα (8) με τα Ιαπωνικά να είναι μια εκ αυτών! Επιπλέον, μαζί με την Λευκορωσία είναι οι μόνες χώρες που συμμετείχαν πρώτα στην παιδική Eurovision και μετά στην ενήλικη. Πέρυσι, εκπρόσωπος της χώρας ήταν ο Petar Aničić με το τραγούδι “Heartbeat” ο οποίος δυστυχώς κατετάγη προτελευταίος ξεπερνώντας μόλις την Γερμανία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.