Σερβία: Με την Nevena Božović και το Kruna στο Τελ Αβίβ

Σερβία: Με  την Nevena Božović και το Kruna στο Τελ Αβίβ

Ολοκληρώθηκε προ ολίγου το Beovizija 2019, το φεστιβάλ μέσω του οποίου επιλέχθηκε ο εκπρόσωπος της Σερβίας για την Eurovision 2019. Μεγάλη νικήτρια αναδείχθηκε η Nevena Božović με το τραγούδι Kruna. Το αποψινό show μεταδόθηκε από τα studio της Σερβικής τηλεόρασης RTS, με παρουσιαστές τους  Dragana KosjerinaIvan MihailovićNebojša Milovanović και Ana Babić. Τα 12 τραγούδια που διαγωνίστηκαν ήταν τα παρακάτω:

  1. Saška Janks – Da li čuješ moj glas
  2. Majdan – Budim te
  3. Sofija Perić – Aritmija
  4. Dženan Lončarević – Nema suza
  5. Wonder Strings & Ivana Vladović – Moja bol
  6. Jana Šušteršić – Viktorija
  7. Lord – Radnički sin
  8. Nevena Božović – Kruna
  9. Ana Popović – Lutaš
  10. Ivan Kurtić – Bela
  11. Nataša & Una – Samo bez straha
  12. Aleksandra Sekulić – Tugo

Στον αποψινό τελικό έδωσε το παρόν και ο Zeljko Joksimovic ο οποίος συμμετείχε στην Eurovision 2 φορές ως τραγουδιστής (2004 – Σερβία&Μαυροβούνιο – Lane moje – 2η θέση), (2012 – Σερβία – Nje Ljubav Stvar – 3η θέση) και 3 φορές ως συνθέτης (2006-Βοσνία&Ερζεγοβίνη – Hari Mata Hari – Lejla – 3η θέση), (2008 – Σερβία – Jelena Tomasevic – Oro – 6η θέση), (2015 – Μαυροβούνιο – Knez – Adio – 13η θέση). Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα:

Η Nevena Božović είναι 25 χρονών και κατάγεται από την Mitrovica. Ξεκίνησε την μουσική της καριέρα το 2007 όταν εκπροσώπησε την Σερβία στην Junior Eurovision με το τραγούδι Pisi Mi, κατακτώντας την 3η θέση. Το 2013 πήρε μέρος στην Eurovision 2013 ως μέλος των Moje 3 με το τραγούδι Ljubav je svuda καταλαμβάνοντας την 11η θέση του πρώτου ημιτελικού,  και έτσι έγινε η πρώτη τραγουδίστρια που πήρε μέρος και στις 2 μορφές της Eurovision. Το 2012 έλαβε μέρος στο Σερβικό The Voice όπου έφτασε έως την δεύτερη θέση. Το τραγούδι Kruna (Στέμμα) το έγραψε η ίδια η Nevena Božović, ενώ οι στίχοι του είναι γραμμένοι στα Σέρβικα και τα  Αγγλικά.

https://www.youtube.com/watch?v=HbdswMToTow

H Σερβία ως ανεξάρτητο κράτος συμμετέχει στην Eurovision από το 2007, μάλιστα στην πρώτη της συμμετοχή κατέκτησε το μοναδικό μέχρι στιγμής βραβείο της μ ε την Marija Šerifović και το τραγούδι Molitva, ενώ παλαιότερα συμμετείχε στον διαγωνισμό ως μέλος της Σερβίας-Μαυροβούνιο (2004-2005) και της Γιουγκοσλαβίας (1961-1992). Πέρσι η Σερβία έφτασε έως την 19η θέση με τους Sanja Ilić & Balkanika και το τραγούδι Nova Deca. Φέτος η Σερβία θα εμφανιστεί στο πρώτο μισό του πρώτου ημιτελικού, πιστεύετε πως η Σερβία μπορεί να διεκδικήσει το δεύτερο βραβείο της;

4 σκέψεις για το “Σερβία: Με την Nevena Božović και το Kruna στο Τελ Αβίβ

  1. Πολύ όμορφη βαλκανική μπαλάντα και όμορφη φωνή. Το αγαπημένο μου στον χτεσινό τελικό μαζί με τις Wonder Strings. Ελπίζω να μην κουβαλήσει όλα αυτά τα κοσμήματα στο Τελ Αβίβ 🙂

  2. Όμορφο, λαμπερό κορίτσι, πολύ καλή φωνή, μ αρέσει και το τραγούδι! Μπαλάντα απο τις ωραίες, με λίγο έθνικ στοιχεια…Αν και τίποτε σπουδαίο, είναι καλό ως τραγούδι!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.