Ανακοινώθηκε πριν από λίγο στην επίσημη σελίδα της Eurovision η σειρά εμφάνισης των χωρών του τελικού. Η σειρά αυτή δεν καθορίστηκε από κλήρωση αλλά από τηλεοπτικά κριτήρια.
Η Σειρά εμφάνισης
- Κύπρος
- Αλβανία
- Ισραήλ
- Βέλγιο
- Ρωσία
- Μάλτα
- Πορτογαλία
- Σερβία
- Ηνωμένο Βασίλειο
- Ελλάδα
- Ελβετία
- Ισλανδία
- Ισπανία
- Μολδαβία
- Γερμανία
- Φινλανδία
- Βουλγαρία
- Λιθουανία
- Ουκρανία
- Γαλλία
- Αζερμπαίτζάν
- Νορβηγία
- Ολλανδία
- Ιταλία
- Σουηδία
- Σαν Μαρίνο
Ο τελικός θυμίζουμε πως θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22/5/2021 στις 22:00.
Μερικές σκέψεις για τον χθεσινοβραδινό ημιτελικό:
Σαν Μαρίνο: Το τραγούδι είναι ξεσηκωτικό. Του το δίνω αυτό. Για τα προσωπικά, μουσικά μου γούστα όμως είναι απλά ηχορύπανση. Η Senhit είναι συμπαθής περσόνα αλλά ως εκεί. Ποτέ δεν κατάλαβα όλη αυτή τη δημοφιλία που έχουν τα τραγούδια της.
Εσθονία: Ένα “άχρωμο” και “άοσμο” τραγούδι, ερμηνευμένο από έναν, επίσης άχρωμο και άοσμο τραγουδιστή.
Τσεχία: Σαν ερμηνευτής ο Benny είναι καλύτερος από τον Uku π.χ. αλλά το τραγούδι του ήταν το απόλυτο τίποτα.
Ελλάδα: Δεν ξέρω τι ακριβώς έχει ειπωθεί για τη σκηνική παρουσία, αλλά εμένα μου άρεσε πολύ αυτό που είδα. Η αισθητική 80´s video clip ταίριαζε πολύ με το τραγούδι και η Στεφανία ήταν πολύ καλή. Όμως, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ειπωθεί ότι αυτό που είδαμε ήταν κάτι πρωτοποριακό (τουλάχιστον οπτικά και αισθητικά γιατί από τεχνική άποψη δεν μπορώ να το κρίνω) και never seen before on stage. Δεν ξέρω γιατί “επένδυσε” τόσο πολύ σε αυτό το αφήγημα η Ελληνική αποστολή. Α, και το φόρεμα της ωραίο, αλλά δεν την μεγαλώνει κάπως;
Αυστρία: Αξιοπρεπής ερμηνεία ενός μέτριου τραγουδιού. Πολύ δύσκολα θα ξεχώριζε εξ αρχής.
Πολωνία: Ο ήχος 80´s είναι στα συν της συμμετοχής, αλλά από κει και πέρα το χάος. Ο ίδιος ο Rafal είναι η Αχίλλειος Πτέρνα του τραγουδιού, κατά τη γνώμη μου. Ο τύπος πρέπει να είναι από τους χειρότερους ερμηνευτές φέτος. Αυτό δε το στυλάκι με το γυαλί ηλίου, ασχολίαστο.
Μολδαβία: Έχω πάρα πολλά να πω αλλά δε θα το κάνω. Είναι απλά σκάνδαλο να περνάει ένα τέτοιο τραγούδι, με μια τέτοια “ερμηνεία”. Όσο για εκείνη την τελευταία “κορώνα”, πραγματικά, ίσως η πιο άχρηστη κορώνα στην ιστορία της γιουροβίζιον. Δεν κολλούσε πουθενά με το ύφος του τραγουδιού.
Ισλανδία: Ακριβώς αυτό που περίμενα από έναν ταλαντούχο σαν τον Dadi.
Σερβία: Είναι πολύ δυνατές στη σκηνή. Τι να λέμε. Το τραγούδι εξακολουθεί να μη μου αρέσει.
Γεωργία: Άψογος ο Tornike. Μόνος του, με τη φωνή του και την ερμηνεία του γέμισε τη σκηνή. Μακάρι να είχε άλλο (καλύτερο) τραγούδι.
Αλβανία: Άλλη μια άψογη ερμηνεία. Καλό και το τραγούδι. Χάρηκα που πέρασε. Χάλια το φόρεμα όμως.
Πορτογαλία: Από τους νικητές της βραδιάς κατά τη γνώμη μου. Τέλειοι σκηνικά (ίσως το καλύτερο backdrop). Ο δε Tatanka σκίζει. Αλλά αυτό το ξέραμε.
Βουλγαρία: Κι εδώ έχουμε μια πολύ καλή ερμηνεία και σκηνική παρουσία. Το πολύ χρυσαφί στη σκηνή ίσως να έλειπε. Δεν πεθαίνω για το τραγούδι αυτό καθαυτό για να είμαι ειλικρινής.
Φινλανδία: Πολύ καλοί. Επίσης αναμενόμενο.
Λετονία: Τραγούδι με χαρακτήρα από μια larger than life περσόνα. Προσωπικά όμως δεν το αντέχω με τίποτα. Πολλή “φασαρία” και το backdrop τους.
Ελβετία: Επίσης από τους νικητές της βραδιάς. Μέχρι και το απίθανο πουκάμισο του μου άρεσε!
Δανία: Στεναχωρέθηκα για τους Δανούς. Από τις λίγες φορές που είπαν να στείλουν κάτι διαφορετικό από τις συνήθεις δήθεν radio friendly μετριότητες που στέλνουν σχεδόν κάθε χρόνο, αλλά δεν τους βγήκε.
Ψήφισα: Δανία, Πορτογαλία, Φινλανδία και Ελβετία (από μια ψήφο στην κάθε μια. Ποτέ δεν ψηφίζω ένα τραγούδι πάνω από μια φορά).
Η σειρά εμφάνισης δεν είναι τόσο κακή για την Κύπρο όσο δείχνει.
Και η δικιά μας μια χαρά.
Η Μάλτα ψιλοχαντακώθηκε νομίζω.
Ελβετία και Γαλλία οκ.
Η Ιταλία έχει πολύ καλή σειρά εμφάνισης νομίζω.
Πόσο μα πόσο συμφωνώ με τα περισσότερά σου σχόλια. Μερικές έξτρα επισημάνσεις
1) Τη Μάλτα μάλλον τη χαντάκωσαν! Η λογική λέει ότι πρέπει να ήταν στο top 2 του 1ου ημιτελικού, μεγάλο φαβορί γενικά και τελικά την έβαλαν να εμφανιστεί 6η (ούτε καν προς το τέλος του 1ου μισού)
2) Για το βραβείο βλέπω να κονταροχτυπιούνται Ιταλία και Γαλλία
3) Δεν είναι σίγουρα κακό το να ανοίξει κάπως το διαγωνισμό, αλλά σίγουρα στην εποχή του televoting δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Βέβαια και το 2002 με full televoting, η Κύπρος άνοιξε το διαγωνισμό και ήρθε 6η, αλλά ήταν όμως γενικά τόσο μέτρια τότε η χρονιά, που δε νομίζω πως μπορεί αυτό να πει κάτι για το σήμερα
4) Απογοητεύτηκα στο 2ο ημιτελικό με την πρόκριση Σερβίας και Μολδαβίας- ό,τι πιο φτηνό έχω δει. Χίλιες να περνούσε η Γεωργία, ή γιατί όχι η Δανία (συμφωνώ απόλυτα με το σχόλιό σου, το κάτι διαφορετικό και η νοσταλγία δεν της βγήκε! (έπρεπε ίσως να το είχε στείλει στα αγγλικά)
5) Μια χαρά ήταν η Στεφανία και το στήσιμό της….ας μη δυιλίζουμε τον κώνωπα.
😉
Και το 1997 να προσθέσω για την Κύπρο (πρώτη στη σειρά εμφάνισης και μπήκε στο τοπ 10 ή τοπ 5 μου διαφεύγει τώρα).)
top 5 είχε μπει (για την ακρίβεια 5η θέση), όμως τότε υπήρχαν επιτροπές! Και τα περισσότερα μέλη των επιτροπών κάθε χώρας δεν άκουγαν για πρώτη φορά τα κομμάτια το ίδιο βράδυ. Υπήρξε πάντως εκείνη τη χρονιά televoting πειραματικά σε 5 χώρες (Αγγλία, Γερμανία, Σουηδία, Αυστρία, Ελβετία), κάποιες από τις οποίες κάτι είχαν δώσει στην Κύπρο. Γενικά όμως το 1997 ήταν η τελευταία χρονιά που έπαιξαν μπάλα σχεδόν αποκλειστικά οι επιτροπές (αυτό άλλαξε το 1998- την επόμενη χρονιά δηλαδή)
+1