Σαν σήμερα..σαλπάραμε με Τρεχαντήρι για Eurovision

Σαν σήμερα..σαλπάραμε με Τρεχαντήρι για Eurovision

Σαν σήμερα 30 Απρίλη 1994,η Ελλάδα μας ‘σαλπάρει΄ με το δικό της Τρεχαντήρι για Δουβλίνο, μιας που κάνει απευθείας ανάθεση στον τότε σταρ της εποχής Κώστα Μπίγαλη -ο οποίος σύμφωνα με φήμες ήθελε άλλο τραγούδι να τραγουδήσει κι άλλο…αποφάσισαν να στείλουν οι τότε.. ΄ειδικοί΄ του θεσμού,και φιλοδοξεί ανάμεσα σε 25 χώρες και μέσω Ιρλανδίας, να κερδίσει το πολυπόθητο βραβείο.
Στην Ελλάδα η Ορθόδοξοι Χριστιανοί αναμένουν την Ανάσταση ενώ η Ελληνική ομάδα αποτελούμενη από τον Κώστα Μπίγαλη και το συγκρότημα Sea lovers,εμφανίζεται στη σκηνή με μια πανδαισία χρωμάτων στυλιστικά-μόδα της εποχής τα χρώματα στα ανδρικά σακάκια-και καταφέρνει μετά βίας να σκαρφαλώσει στην 14η θέση της τελικής κατάταταξης.
Ένας ρυθμός νησιώτικου τραγουδιού-που περιέργως δεν άρεσε στους Ευρωπαίους ιδιαίτερα, ενώ την εποχή εκείνη ο συνθέτης και ερμηνευτής του τραγουδιού ζεί δόξες στην Ελλάδα με τη ΄μικρή του μέλισσα΄και τις άλλες του επιτυχίες.
Οι παρουσιαστές της βραδιάς ανακοινώνουν το τραγούδι ως ΄ντίρι ντίρι΄και 44 βαθμοί για την Ελλάδα μας.Συγκυβερνήτες στο ταξίδι με το τρεχαντήρι ήταν μεταξύ άλλων και η αγαπημένη του INFE Βικτώρια Χαλκίτη που συναντήσαμε και στο μέλλον στη σκηνή της eurovision να…σώζει καταστάσεις,η Χριστίνα Αναγνωστοπούλου και οι Αντώνης και Άκης Τουρκογιώργης, στάρ όλοι της εποχής.
Εκτός από το σύνηθες δωδεκάρι της Κύπρου, έξι βαθμούς έδωσε η Ρουμανία, πέντε η Σλοβακία, τέσσερις Νορβηγία, Φινλανδία, Μάλτα και Ουγγαρία, δύο Σουηδία και Πολωνία κι έναν η Γερμανία.
Για τρίτη στη σειρά χρονιά, η Ιρλανδία τερμάτισε στην πρώτη θέση και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τη δεύτερη Πολωνία, που έκανε τη μεγάλη έκπληξη. Το “three-peat”, πέτυχαν οι Paul Harrington και Charlie McGettigan με το “Rock ‘n’ Roll Kids”. Η δε Κύπρος, εκπροσωπήθηκε για δεύτερη σερί χρονιά από την Ευρυδίκη και με το «Είμαι άνθρωπος κι εγώ» κατέλαβε την ενδέκατη θέση, με 51 βαθμούς.

https://www.youtube.com/watch?v=_1D1bbSBXpM

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.