Σαν σήμερα ο Χρήστος Κάλοου πήγε 35η Eurovision

Σαν σήμερα ο Χρήστος Κάλοου πήγε 35η Eurovision

Σαν σήμερα 5 Μαίου 1990 ο Χρήστος Κάλοου εκπροσώπησε την Ελλάδα με το ΄Χωρίς Σκοπό΄ μια σύνθεση των Γιώργου Παλαιοκαστρίτη και Γ.Παπαγιαννάκη με την Φωτεινή Σαββατιανού τότε στα φωνητικά ,και το συγκρότημα Wave επί σκηνής,ενώ στην ενορχήστρωση ήταν ο Μιχάλης Ροζάκης.
Η ομάδα προσπάθησε για το καλύτερο που τελικώς έφερε τη χώρα μας με 11 βαθμούς στην 19η θέση ανάμεσα σε 22 που έλαβαν μέρος στο Ζάγκρεμπ της τότε Γιουγκοσλαβίας.
Ο Χρήστος Κάλοου δύο χρόνια νωρίτερα (τη χρονιά του ΄κλόουν΄ είχε δημόσια καταγγείλει την συμπεριφορά της τότε δημόσιας τηλεόρασης όταν ενώ -κατ εκείνον, θα έπρεπε να στηρίζει και να βοηθά τους νέους δημιουργούς και τις προσπάθειες τους, τους κατακρίνει και στη καλύτερη περίπτωση δεν τους βοηθά να αναδειχθούν έτσι ώστε να εκπροσωπηθεί η χώρα με το καλύτερο δυνατό τρόπο.
Δηλώσεις που συζητήθηκαν και που ..΄ενόχλησαν πολλούς΄…
Η χρονιά του 1990,θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί εντυπωσιακή σε παραλειπόμενα μιας που όπως έχει ακουσθεί στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν οι αποστολές -έναν από τους πρώτους ουρανοξύστες της πόλης- λειτουργούσε ένα πολύ αργό ασανσέρ που ήθελε τουλάχιστον… μισή ώρα για να φτάσει στο λόμπι. Ο Χρήστος Κάλοου και κάποιοι άλλοι,έχασαν το πούλμαν που θα τους μετέφερε στον χώρο και έτσι πήγαν στον διαγωνισμό με περιπολικό!
«Έγιναν εξωφρενικά πράγματα» δεν δίστασε να δηλώσει ο τραγουδιστής μας,κάτι που επιβεβαιώνει ότι οι τότε ιθύνοντες δεν έδιναν την πρέπουσα σημασία στο θεσμό.
Σύμφωνα με δηλώσεις του η τότε ΕΡΤ δεν πλήρωνε καν τα αεροπορικά εισιτήρια για το υπόλοιπο γκρουπ με το οποίο θα εμφανιζόταν στη σκηνή και το μόνον που τους διέθεταν ήταν …φαγητό σε ταχυφαγείο (fast food).
Ελλάδα χώρα του ..Φωτός…ένας ΄προφητικός’ τίτλος που…μελλοντικά θα είχε νόημα στα όσα τραγελαφικά συνέβησαν κάποιες φορές.
Η Eurovision όπως φαίνεται ξεκίνησε κατά κάποιους να αποκτά την αίγλη που της αρμόζει μετά το 2001 όταν ΄αποφάσισαν΄ να ασχοληθούν μαζί της και με όσες αποστολές μας εκπροσώπησαν, λίγο σοβαρότερα.
Ο Χρήστος Κάλοου,συνεχίζει έως σήμερα τα όμορφα ταξίδια του στη μουσική με εμφανίσεις του σε μικρότερους χώρους και με την χαρακτηριστική φωνή και το στύλ του που τον διακρίνει επί σκηνής.
Φίλος του INFE,έχει κάνει την τιμή να παραβρεθεί ως επίτιμος καλεσμένος μας σε εκδηλώσεις του σωματείου (mu.si.ca) καθώς και στο μεγάλο πάρτυ που διοργανώσαμε για τα 25 τότε γενέθλια μας όταν παραβρέθηκαν δεκάδες εκπρόσωποι της Ελλάδας μας και τιμήθηκαν για την συμμετοχή τους.
Χρήστο σ ευχαριστούμε για όλα 🙂
Νικήτρια χώρα για την χρονιά εκείνη η Ιταλία με τον Toto cutugno με το INSIEME (Μαζί).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.