Σαν σήμερα η Ελλάδα μας στη Eurovision με…

Σαν σήμερα η Ελλάδα μας στη Eurovision με…

Σαν σήμερα 9 Μαίου η Ελλάδα, τρείς φορές διαγωνίσθηκε στη σκηνή της Eurovision και προσπάθησε με τις συμμετοχές της να ανέβει σε όσο το δυνατόν υψηλότερο σκαλί της τελικής κατάταξης μπορούσε.
32ος Διαγωνισμός τραγουδιού και η χώρα μας ταξιδεύει για Δουβλίνο,αυτή τη φορά όχι με ωτοστόπ,αλλά με ‘Stop’.
Δυο νέα παιδιά ο Θάνος Καλλίρης και ο Βασίλης Δερτιλής οι Bang καταφέρνουν να ξαναφέρουν την Ελλάδα στην ΄αριστερή πλευρά΄του πίνακα της τελικής κατάταξης κατακτώντας την 10η τιμητική θέση ανάμεσα σε 22 χώρες.
Το τραγούδι άκρως χορευτικό-με ένα φρέσκο video clip του Νίκου Πατρελάκη που χρησιμοποιεί για πρώτη φορά τη τεχνική των μοντέρνων γραφικών-προσπαθεί και τα καταφέρνει με το καλύτερο τρόπο να δείξει ότι η Ελλάδα έχει και σύγχρονη μουσική σκηνή.
Χρησιμοποιούμε διεθνείς λέξεις στο τραγούδι μας,και με μια άψογη επί σκηνής εμφάνιση που θυμίζει το συγκρότημα wham που έσκιζε στην κυριολεξία την εποχή εκείνη,δείχνουμε ως χώρα ότι μπορούμε να ανταγωνιστούμε επάξια τους ξένους ΄φίλους΄μας και στην μουσική.
Ο θάνος Καλλίρης ο τραγουδιστής του συγκροτήματος γνωστός για τις μετ έπειτα επιτυχίες του, έχει τιμήσει όποτε του έχει ζητηθεί το σωματείο μας με την παρουσία του σε εκδηλώσεις μας.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι σαν σήμερα εκείνη τη χρονιά την Κύπρο εκπροσωπεί κατακτώντας την 7η θέση η νεοεμφανιζόμενη Αλέξια με το ΄άσπρο μαύρο΄που γνωρίσαμε όλοι απο τότε,και ακολούθησε η γνωστή σε όλους μας πορεία της στην μουσική.Μεγάλος νικητής και πάλι η Ιρλανδία με τον mr Eurovision Johnny Logan να κατακτά το βραβείο με ένα απο τα δημοφιλέστερα και αγαπημένα όλων στην ιστορία του θεσμού τραγούδι το ‘Hold me now’.

36ος διαγωνισμός 9 Μαίου 1992 και πάμε μέχρι το Μάλμε της Σουηδίας μιας που μας περιμένει μια ευχάριστη έκπληξη.
23 χώρες συνολικά και η Ελλάδα μας στην 5η τιμητική θέση που έως τότε ήταν η δεύτερη καλύτερη-μετά το 1977 και το Μάθημα Σολφέζ-με μια σύνθεση που φάνταζε ως ‘εξωτική΄στους ξένους,όπως χαρακτήριζαν τα τότε δημοσιεύματα.
Όλου του κόσμου η ελπίδα’ με τη Κλεοπάτρα να λάμπει επί σκηνής,να περνάει μηνύματα με τους στίχους του τραγουδιού μας στην Ευρώπη και με το χρυσό αστέρι της Βεργίνας σε πρώτο πλάνο.
Μια σύνθεση του πρόωρα αδικοχαμένου Χρήστου Λαγού-σύζυγου της καλλιτέχνιδος-που άρεσε τελικώς στους Ευρωπαίους και μας έφερε στην πρώτη πεντάδα των προτιμήσεων τους.
Σαν σήμερα όμως είχαμε και το ταξίδι μας στο Μπέρμινχαμ της Μεγάλης Βρετανίας.9 Μαίου 1998.
Διονυσία Καρόκη και το συγκρότημα ΄Θάλασσα΄ εκπροσωπεί τη χώρα μας καθώς προκύπτει απο τηλεοπτική εκπομπή της τότε ΕΡΤ και προσπαθούμε να δείξουμε στους ξένους με μια ροκ μπαλάντα ότι ΄μια κρυφή ευαισθησία΄μας διακατέχει,κάτι που τελικώς δεν φέρνει τα αναμενόμενα αποτελέσματα.
Κατά γενική ομολογία η παρουσία της νεαρής τότε καλλιτέχνιδος και φίλης του INFE-μιας που μας έχει τιμήσει με τη σειρά της σε δραστηριότητες μας-ήταν άρτια φωνητικά και χωρίς τη παρουσία δισκογραφικής εταιρείας που θα στήριζε δεν θα μπορούσε να καταφέρει και κάτι πολύ καλύτερο.
Η σύνθεση των Γ.Βάλβη και Γ.Μαλαχία,τερματίζει τελικώς στην 20η θέση χάριν στη ψηφοφορία της Κύπρου,ενώ στην ιστορία θα μείνουν οι διενέξεις μεταξύ του Έλληνα συνθέτη και το καναλιού που διοργάνωνε τότε το διαγωνισμό (BBC) κάτι που μας στοίχισε θεωρητικά κάποια καλύτερη θέση.
Εκείνη τη χρονιά την Κύπρο εκπροσωπεί ο Μιχάλης Χατζηγιάννης ενώ η νίκη ανήκει σε μια Diva την γνωστή σε όλους μας Dana international απο το Ισραήλ.

https://www.youtube.com/watch?v=fGHtd5TAoGY

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.