Σήμερα: Τελικός Σλοβενίας και Ημιτελικός Μολδαβίας

Σήμερα: Τελικός Σλοβενίας και Ημιτελικός Μολδαβίας

Απόψε θα έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε δύο σόου επιλογής, τον τελικό της Σλοβενίας, όπου θα μάθουμε τον εκπρόσωπο και το τραγούδι της χώρας για τη Eurovision 2017, και τον ημιτελικό της Μολδαβίας, από όπου θα επιλεγούν οι φιναλίστ του O melodie pentru Europa. Παρακάτω μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά για τις δύο αυτές διαδικασίες επιλογής.

ΣΛΟΒΕΝΙΑ – ΤΕΛΙΚΟΣ

Έπειτα από 2 ημιτελικούς και 16 συνολικά συμμετέχοντες, έφτασε η μέρα του μεγάλου τελικού του ΕΜΑ 2017, από όπου θα προκύψει η συμμετοχή της Σλοβενίας για τη φετινή Eurovision. Παρουσιαστές της βραδιάς θα είναι οι Tina Gorenjak, Maja Martina Merljak, Tanja Kocman και Mario Galunič.

Από τους 16 καλλιτέχνες που έλαβαν μέρος στους δύο ημιτελικούς του EMA, μόνο οι 8 κατάφεραν να προκριθούν στον σημερινό τελικό:

  1. Sell OutNi panike
  2. Nuška DraščekFlower in the snow
  3. Tim Kores KoriOpen fire
  4. Nika ZorjanFse
  5. KiNG FOOWild ride
  6. Omar NaberOn my way
  7. BQLHeart of gold
  8. RaivenZažarim

Κάποιοι από τους διαγωνιζόμενους έχουν προσπαθήσει και στο παρελθόν να εκπροσωπήσουν τη Σλοβενία, όπως η Raiven που πήρε μέρος στο περσινό EMA τερματίζοντας δεύτερη πίσω από την νικήτρια ManuElla, η Nuška Drašček που είχε συμμετάσχει τις χρονιές 2006 και 2009, ο Tim Kores Kori που πήρε μέρος το 2015, η Nika Zorjan που όχι μόνο είχε λάβει μέρος στον εθνικό τελικό του 2012 τερματίζοντας στην 3η θέση, αλλά βρισκόταν και στα φωνητικά για τις συμμετοχές της χώρας το 2014 με την Tinkara Kovac και το 2015 με τους Maraaya και τέλος ο Omar Naber που μετά την εκπροσώπηση της χώρας στον διαγωνισμό τραγουδιού το 2005, συμμετείχε στον εθνικό τελικό τη Σλοβενίας τις χρονιές 2009, 2011 και 2014, με σκοπό να βρεθεί και πάλι στη σκηνή της Eurovision.

Ο νικητής του τελικού θα προκύψει κατά 50% από την ψήφο του κοινού και 50% από τις ψήφους των 6 κριτικών επιτροπών, μία ανά διοικητικό διαμέρισμα της Σλοβενίας.

Καλεσμένοι του σόου θα είναι η περσινή νικήτρια της Eurovision Jamala, η περσινή εκπρόσωπος της χώρας Manuella και ο εκπρόσωπος της Κροατίας το 1994 Tony Cetinski.

Το σόου θα ξεκινήσει στις 21:00 ώρα Ελλάδος και θα μπορέσετε να το παρακολουθήσετε από ΕΔΩ.


ΜΟΛΔΑΒΙΑ – ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ

39 καλλιτέχνες υπέβαλαν συμμετοχή στη δημόσια τηλεόραση της Μολδαβίας, με την ελπίδα να προκριθούν στον ημιτελικό του O melodie pentru Europa, που θα πραγματοποιηθεί απόψε. Έπειτα από ζωντανές ακροάσεις όλων των υποψηφίων, μια 5μελής κριτική επιτροπή αποφάσισε ποια 14 τραγούδια θα διαγωνισθούν σήμερα για τις 8 θέσεις του τελικού.

  1. Vozniuc feat. Vio Grecu – Don’t lie
  2. Emilia Russu – If only you
  3. Sandy CA beautiful world
  4. Valeria PașaFreedom
  5. Valentina Nejel & Sergiu Pungă – Ne-a fost iubirea un joc
  6. Ethno Republic & Surorile Osoianu  – Discover Moldova
  7. Marks & Stefanet – Join us in the rain
  8. Aurel Chirtoacă – Dor de mamă
  9. Big Flash Sound  – Logic
  10. SunStroke Project – Hey mamma
  11. Diana Brescan – Breath
  12. Nadia Moșneagu – Never give up on us
  13. Samir Loghin – Glow
  14. The One  – Dance

Ανάμεσα από τους συμμετέχοντες ξεχωρίζουμε το συγκρότημα SunStroke Project όπου εκπροσώπησε τη Μολδαβία στη Eurovision 2010 μαζί με την Olia Tira και το αγαπημένο από πολλούς γιουροφάνς τραγούδι Run Away.

Στον αυριανό τελικό θα προκριθούν συνολικά 8 υποψήφιοι. Οι πρώτοι 4 φιναλίστ θα επιλεγούν από την κριτική επιτροπή και οι υπόλοιποι 4 από την ψηφοφορία του κοινού.

Το σόου θα μπορέσετε να το παρακολουθήσετε στις 19:35 ώρα Ελλάδος από ΕΔΩ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.