Σήμερα: Ημιτελικός Λετονίας και Πρώτος Ημιτελικός Πορτογαλίας

Σήμερα: Ημιτελικός Λετονίας και Πρώτος Ημιτελικός Πορτογαλίας

Μετά τη χθεσινή καταιγίδα από shows, το σαββατοκύριακο σήμερα θα κλείσει κυριολεκτικά στις δύο άκρες της Ευρώπης. Από τη μία στην ανατολή και στη Λετονία που συνεχίζει με το δεύτερο ημιτελικό της και από την άλλη πλευρά στην Πορτογαλία που επιστρέφει στο διαγωνισμό μετά από ένα χρόνο αποχή.

ΛΕΤΟΝΙΑ – ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ

Σήμερα βράδυ θα πραγματοποιηθεί το τρίτο σόου της εθνικής επιλογής της Λετονίας, Supernova, ο ημιτελικός. Παρουσιαστές της βραδιάς, που θα μεταδοθεί ζωντανά από τα στούντιο της δημόσιας τηλεόρασης της χώρας στη Ρίγα, LTV, θα είναι οι Ketija Šēnberga και Toms Grēviņš.

Συνολικά 22 συμμετέχοντες (11+11) διαγωνίσθηκαν στους προκριματικούς που προηγήθηκαν τις δύο περασμένες Κυριακές. Από κάθε προκριματικό προκρίθηκαν στον ημιτελικό 4 υποψήφιοι (σύνολο 8). Αυτούς τους 8 λοιπόν θα τους ξαναδούμε σήμερα να διεκδικούν τις 4 θέσεις του τελικού.

Οι 2 συμμετοχές που θα συγκεντρώσουν τις περισσότερες ψήφους από την ψηφοφορία του κοινού, θα προκριθούν στον τελικό. Στη συνέχεια η κριτική επιτροπή, που αποτελείται από τους από τους Guntars Račs, Kaspars Roga, Dons και DJ Rudd, θα αποφασίσει ποιες δύο από τις εναπομείναντες έξι θα οδηγηθούν επίσης στον τελικό της 26ης Φεβρουαρίου.

Το σόου θα ξεκινήσει στις 21:25 ώρα Ελλάδος και θα μπορέσετε να το παρακολουθήσετε από ΕΔΩ.


ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ – ΠΡΩΤΟΣ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ

Ξεκινάει απόψε η διαδικασία επιλογής συμμετοχής της Πορτογαλίας για τη Eurovision, Festival da Canção 2017, με τον πρώτο ημιτελικό. Παρουσιαστές του σόου, που θα διεξαχθεί στα στούντιο της κρατικής τηλεόρασης, RTP, θα είναι οι Sónia Araújo και José Carlos Malato.

Το Festival da Canção θα αποτελείται από τρεις διαγωνιστικές βραδιές (δύο ημιτελικούς και τον τελικό) και 16 συμμετοχές. Τα υποψήφια τραγούδια έγραψαν συνθέτες οι οποίοι επιλέχθηκαν από την RTP. Στη συνέχεια οι δημιουργοί των κομματιών επέλεξαν τους τραγουδιστές που θα πάρουν μέρος στην εθνική επιλογή και θα τα παρουσιάσουν στους δύο ημιτελικούς. Οι μισοί υποψήφιοι θα λάβουν μέρος στον αποψινό πρώτο ημιτελικό και οι υπόλοιποι 8 στον δεύτερο ημιτελικό της επόμενης Κυριακής.

Οι 8 συμμετοχές που αποψινού σόου, είναι οι εξής:

  1. Márcia – Agora (Márcia)
  2. Golden Slumbers – Para perto (Samuel Úria)
  3. Fernando Daniel – Poema a dois (Nuno Feist)
  4. Deolinda Kinzimba – O que eu vi nos meus sonhos (Rita Redshoes)
  5. Rui Drumond – O teu melhor (Héber Marques)
  6. Lisa Garden – Without you (Siraiva)
  7. Salvador Sobral – Amar pelos dois (Luisa Sobral)
  8. Viva La Diva – Nova glória (Nuno Gonçalves)

Τα τραγούδια θα τα ακούσουμε για πρώτη φορά σήμερα το βράδυ. Από τους 8 συμμετέχοντες θα προκριθούν στον τελικό μόνο οι 4. Το αποτέλεσμα θα αποφασιστεί από κοινό (50%) και κριτική επιτροπή (50%).

Το σόου θα ξεκινήσει στις 23:15 ώρα Ελλάδος και θα μπορέσετε να το παρακολουθήσετε από ΕΔΩ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.