Ρωσία: Channel One, VGTRK και Radio Dom Ostankino αποχώρησαν από την EBU

Ρωσία: Channel One, VGTRK και Radio Dom Ostankino αποχώρησαν από την EBU

Το ρωσικό πρακτορείο Τύπου TASS αναφέρει ότι οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς της Ρωσίας, Channel One, VGTRK και Radio Dom Ostankino, που ήταν μέλη της EBU έχουν αποχωρήσει από τον οργανισμό. Υπήρχαν αυξανόμενες εκκλήσεις τις τελευταίες δύο ημέρες από άλλους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς για την απομάκρυνση των ραδιοτηλεοπτικών φορέων από την EBU.

Σε ανακοίνωσή τους οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς αναφέρουν ότι:

Το Channel One, το VGTRK και το Radio Dom Ostankino ανακοινώνουν την αποχώρησή τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεόρασης ως απάντηση στον αποκλεισμό της Ρωσίας από τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2022, το οποίο θεωρούμε ακατάλληλη πολιτική θυσία σε ένα μουσικό φόρουμ που ανέκαθεν τόνιζε το μη πολιτικό του καθεστώς.

Η αποχώρησή τους από την EBU σημαίνει ότι δεν θα μπορούν πλέον να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις της Eurovision ή να έχουν πρόσβαση σε περιεχόμενο όπως αθλητικές εκδηλώσεις, ειδήσεις και μουσικά προγράμματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.