Ρωσία: Ακούστε το αντιπολεμικό τραγούδι της Manizha, Soldier

Ρωσία: Ακούστε το αντιπολεμικό τραγούδι της Manizha, Soldier

H Manizha ήταν η περσινή, και όπως φαίνεται η τελευταία για μεγάλο χρονικό διάστημα, εκπρόσωπος της Ρωσίας στην Eurovision, όπου με το τραγούδι Russian Woman κατάφερε να φτάσει έως την 9η θέση του διαγωνισμού.

Σήμερα η Manizha κυκλοφόρησε το νέο της τραγούδι Soldier (μτφ. Στρατιώτης) ένα αντιπολεμικό τραγούδι που, ξεκάθαρα επηρεασμένο από τα τελευταία δυσάρεστα γεγονότα σχετικά με τον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας, και εμμέσως πλην σαφώς στηλιτεύει τις πρακτικές της κυβέρνησης της χώρας της αλλά και όλες τις κυβερνήσεις που πραγματοποιούν πολέμους ανά τον κόσμο.

Η Manizha δήλωσε τα παρακάτω για το νέο της τραγούδι:

Σήμερα, ο καθένας μας είναι ένας στρατιώτης. Ο καθένας έχει τον δικό του αγώνα – για ζωή, για αλήθεια, για ελευθερία, για ασφάλεια. Ενώ έγραφα αυτό το τραγούδι στα 19 μου, ρωτούσα αφελής: «Τι πρέπει να κάνουν οι άνθρωποι για να σταματήσουν να πολεμούν ο ένας εναντίον του άλλου;»

Είμαι 30 τώρα. Και φαίνεται ότι όχι μόνο αποτύχαμε αυτή την αποστολή, αλλά συνεχίζουμε να καταστρέφουμε κάτι που θα μπορούσε να σταματήσει τις συγκρούσεις: να δούμε την ανθρωπότητα ο ένας στον άλλον. Θα είμαι στρατιώτης της δικής μου μουσικής. Θα υπηρετήσω για την ανθρωπότητα. Και δεν θέλω να φοβάμαι.

H Manizha είναι γνωστή για τον ακτιβισμό της ιδιαίτερα για τα δικαιώματα των γυναικών και της LGBT κοινότητας, ενώ η και η περσινή συμμετοχή της είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από Ρωσικούς συντηρητικούς κύκλους οι οποίοι ζητούσαν την απόσυρση του Russian Woman το οποίο κατά τα λεγόμενά τους δυσφημούσε την Ρωσίδα γυναίκα στο εξωτερικό.

https://www.youtube.com/watch?v=ajfaz1CKZq0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.