Ανδρομάχη: “Όταν άκουσα το Ela, δεν πίστευα πόσο υπέροχο κομμάτι έγραψαν”

Ανδρομάχη: “Όταν άκουσα το Ela, δεν πίστευα πόσο υπέροχο κομμάτι έγραψαν”

Η εκπρόσωπος της Κύπρου στην Eurovision 2022, Ανδρομάχη, παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό Down Town Κύπρου και τον Κωνσταντίνο Χάμπαλη. Η τραγουδίστρια μίλησε για τα παιδικά της χρόνια, τις σπουδές της, τη μουσική της καριέρα, τους γονείς της και φυσικά και για την συμμετοχή της στον διαγωνισμό, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάιο στο Τορίνο.

Πώς αισθάνεσαι, μετά την ανάθεση της εκπροσώπησης της Κύπρο στον φετινό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision;

Χαρούμενη; Ενθουσιασμένη; Ευτυχισμένη; Δεν ξέρω τι να πω. Προσπαθώ να καταλάβω εάν συμβαίνει ή όχι στ’ αλήθεια.

Ποια ήταν η πρώτη σου αντίδραση;

Έπαθα σοκ. «Εντάξει», λέω, «θα πάω». «Πώς θα είναι το τραγούδι; Μπορώ να ανταπεξέλθω; Είναι στα μέτρα μου;», σκεφτόμουν. Όταν το άκουσα, δεν πίστευα πόσο υπέροχο κομμάτι έγραψαν οι Alex Papaconstantinou, Arash, Eyelar Mirzazadeh, Fatjon Miftaraj, Filloreta Raci Fifi, Geraldo Sandell, Γιώργος Παπαδόπουλος, RobertUhlmann, Viktor Svensson και Yll Limani. Τρελάθηκα!

Το περίμενες;

Με τίποτα. Από το «θέλω» μέχρι το να γίνει πραγματικότητα υπήρχε μεγάλη απόσταση. Είναι κάτι που χρειαζόμουν σε ό,τι αφορά την προσπάθειά μου για το επόμενο βήμα στην καριέρα μου. Είναι μια πρόταση που ήρθε την κατάλληλη στιγμή και είναι μεγάλη τιμή για μένα να εκπροσωπήσω την Κύπρο στον διαγωνισμό.

Μίλησε μου για το τραγούδι μας. Θέλω λίγο να το δούμε μέσα από τη δική σου ματιά…

Είναι ένα τραγούδι γεμάτο εικόνες από Ελλάδα και Κύπρο, σε κάνει να ονειρεύεσαι, να ταξιδεύεις και να πετάς πάνω από τη θάλασσα. Κινείται σε έθνικ ρυθμούς, με αγγλικό και ελληνικό στίχο.

Θα μας δώσεις κάποιο στοιχείο από την εμφάνισή σου στη σκηνή; «Ela»…Ό,τι μπορείς, τουλάχιστον.

(Χαμογελάει) Έχουν γίνει κάποιες πρώτες σκέψεις. Τίποτα που να μπορώ να αποκαλύψω μέχρι στιγμής. Εκείνο που θέλουμε να μεταφέρουμε στον κόσμο είναι όλα τα χρώματα και το φως που
εκπέμπει η Κύπρος και η Ελλάδα. Η επιμέλεια της παρουσίασης έχει ανατεθεί στους διεθνώς καταξιωμένους καλλιτεχνικούς διευθυντές, Marvin Dietmann και Dan Shipton, και να ‘στε σίγουροι
για ένα άρτιο αποτέλεσμα.

Ποιο ήταν το πρώτο άτομο που έμαθε για τη συμμετοχή σου;

Η αδελφή μου, Σταυρούλα, που είναι πάντα εκεί, δίπλα μου, και με στηρίζει σε όλα. Είναι ο άνθρωπος που εμπιστεύομαι για τα επαγγελματικά και τα προσωπικά μου. Την πήραμε, λοιπόν, τηλέφωνο μαζί με τη συνεργάτιδα μου, Λία, και την ξυπνήσαμε για να της το πούμε. Η πρώτη απάντησή της ήταν, «Ναι, τι θέλετε τώρα;», κι ακολούθως άρχισε να ουρλιάζει, τρελάθηκε από τη χαρά της. Γενικά, έτσι είμαστε με την αδελφή μου. Χαίρεται περισσότερο για εμένα απ’ ότι εγώ, κι εγώ, γι’ αυτήν, περισσότερο απ’ ότι εκείνη.

Θα σε συνοδεύσει στο Τορίνο;

Εννοείται και θα είναι δίπλα μου. Στο ίδιο κρεβάτι θα κοιμόμαστε. Είναι σα να είμαστε η μία το άλλο μισό της άλλης. Κι έτσι πρέπει να είναι τα αδέλφια.

Οι γονείς σου; Πώς αντέδρασαν;

Είναι πάρα πολύ χαρούμενοι και περήφανοι για μένα. Έχουν τρελαθεί, προσπαθούν, με τον δικό τους τρόπο, να με ηρεμήσουν, να μην αγχώνομαι, και να με καθοδηγήσουν στο πώς να προσέχω τον εαυτό μου σε όλο αυτό το πρωτόγνωρο για μένα ταξίδι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.