Ρουμανία: Οι ημερομηνίες του Selectia Nationala 2019 και ο νέος αρχηγός αποστολής

Ρουμανία: Οι ημερομηνίες του Selectia Nationala 2019 και ο νέος αρχηγός αποστολής

Οι ημερομηνίες του εθνικού τελικού της Ρουμανίας, Selectia Nationala, ανακοινώθηκαν σήμερα ενώ έγινε γνωστό και το όνομα του νέου αρχηγού αποστολής της χώρας για την επόμενη Eurovision στο Τελ Αβίβ.

ΟΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ

Μετά την απόσυρση του Dan Bittman από τον εθνικό τελικό, 23 συνολικά καλλιτέχνες θα διαγωνιστούν στον εθνικό τελικό που θα κρίνει ποιος θα εκπροσωπήσει την Ρουμανία στο Τελ Αβίβ τον ερχόμενο Μάιο. Οι δύο ημιτελικοί θα λάβουν χώρα στις 27 Ιανουαρίου και 10 Φεβρουαρίου στις πόλεις Ιάσιο και Arad αντίστοιχα, ενώ ο μεγάλος τελικός του Selectia Nationala θα διεξαχθεί στις 17 Φεβρουαρίου στο Βουκουρέστι.

Ο φετινός εθνικός τελικός θα δει κάποιες αλλαγές καθώς το κοινό θα έχει λόγο στο αποτέλεσμα των ημιτελικών ενώ μια διεθνή επιτροπή θα καθορίσει κατά 50% το αποτέλεσμα του μεγάλου τελικού.

Ο ΝΕΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

Πέρα από τα διαδικαστικά του εθνικού τελικού, το κρατικό κανάλι, TVR, διόρισε νέο αρχηγό αποστολής, την  Smaranda Vornicu-Shalit. Η Smaranda αποτελούσε παράγοντα του πετυχημένου διεθνούς φεστιβάλ Cerbul de Aur το οποίο λαμβάνει χώρα στην πόλη Brasov. Η ίδια δήλωσε:

Το να μου αναθέσουν ρόλο στην αποστολή του TVR για την Eurovision 2019 αποτελεί τιμή και μεγάλη ευθύνη. Εύχομαι η εμπειρία που έχει αποκομιστεί από το Cerbul de Aur International Festival να βρει την ίδια υποστήριξη από το κοινό μας όνειρο, είτε έχουμε να μιλάμε για καλλιτέχνες και φαν , το κοινό γενικά και τους διοργανωτές. Όλοι μας θέλουμε το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα για την Ρουμανία στους τελικούς του Τελ Αβίβ!

Να θυμίσουμε ότι τα 23 τραγούδια του φετινού ρουμάνικου τελικού είναι διαθέσιμα στην ακόλουθη λίστα στο Youtube:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.