Ρουμανία: Μέσω του “Selectia Nationala” η επιλογή της χώρας για την Eurovision 2022

Ρουμανία: Μέσω του “Selectia Nationala” η επιλογή της χώρας για την Eurovision 2022

Έπειτα από την τελευταία συμμετοχή της, η Ρουμανία επιστρέφει στην γνωστή πλέον διαδικασία επιλογής για την Eurovision, Selectia Nationala!

Από τις 26 Νοεμβρίου, η δημόσια τηλεόραση της χώρας TVR, ξεκινά να δέχεται αιτήσεις συμμετοχής για τον εθνικό τελικό της Ρουμανίας, με τη διορία να λήγει στις 19 Δεκεμβρίου.

Σύντομα θα γίνουν γνωστοί οι κανόνες, ο αριθμός των διαγωνιστικών βραδιών, καθώς και οι ημερομηνίες διεξαγωγής αυτών.

 

Η Ρουμανία στην Eurovision

Η πρώτη συμμετοχή της Ρουμανίας στην Eurovision ήταν το 1994. Ένα χρόνο νωρίτερα, το 1993, είχε προσπαθήσει να λάβει μέρος, αλλά το τραγούδι με το οποίο εκπροσωπήθηκε η χώρα δεν κατόρθωσε να περάσει στον Τελικό. Το ίδιο ακριβώς συνέβη και το 1996, η συμμετοχή της χώρας μένει στον προκριματικό γύρο όπου είχε δημιουργηθεί τότε για να λυθεί το πρόβλημα της συμμετοχής πολλών χωρών. (προ ημιτελικών era)

Το 1995, το 1997, το 1999 και το 2001 η χώρα δεν συμμετείχε στο διαγωνισμό, ενώ από το 2002 και μετά συμμετέχει κάθε χρόνο με μοναδική εξαίρεση το 2016 όπου τη χώρα θα εκπροσωπούσε ο νικητής του εθνικού τελικού Ovidiu Anton με το τραγούδι “Moment of silence“, αλλά τελικά η συμμετοχή του ακυρώθηκε, λόγω οφειλών της δημόσιας τηλεόρασης της χώρας στην EBU.

Η Ρουμανία δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να έρθει πρώτη στον διαγωνισμό, ενώ η καλύτερη θέση που έχει πάρει ποτέ, είναι η . Την θέση αυτή κατέλαβε το 2005 με την Luminița Anghel & Sistem και το τραγούδι “Let Me Try” και το 2010 με τους Paula Seling & Ovi και το τραγούδι “Playing with fire“.

Η Ρουμανία δεν έχει προκριθεί στον τελικό μόνο 3 φορές, το 2018 με τους Humans, το 2019 με την Ester Peony και φέτος με την ROXEN.

Μία σκέψη στο “Ρουμανία: Μέσω του “Selectia Nationala” η επιλογή της χώρας για την Eurovision 2022

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.