Πορτογαλία: Με τους The Black Mamba και το “Love Is On My Side” στο Ρότερνταμ!

Πορτογαλία: Με τους The Black Mamba και το “Love Is On My Side” στο Ρότερνταμ!

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε ο εθνικός τελικός της Πορτογαλίας για την Eurovision 2021, Festival da Cançao, με νικητές τους The Black Mamba με το τραγούδι Love Is On My Side. Παρουσιαστές της βραδιάς, που πραγματοποιήθηκε στη Λισαβόνα, ήταν οι Filomena Cautela και Vasco Palmeirim.

Τις προηγούμενες δύο εβδομάδες, παρακολουθήσαμε τους ημιτελικούς του Festival da Cançao 2021, από τους οποίους είδαμε να προκρίνονται στον αποψινό τελικό οι παρακάτω 10 συμμετοχές:

  1. Karetus & Romeu Bairos – Saudade
  2. Joana Alegre – Joana do Mar
  3. Fábia Maia – Dia Lindo
  4. Valéria – Na Mais Profunda Saudade
  5. Carolina Deslandes – Por Um Triz
  6. NEEV – Dancing in The Stars
  7. Pedro Gonçalves – Não Vou Ficar
  8. Sara Afonso – Contramão
  9. EU.CLIDES – VOLTE FACE
  10. The Black Mamba – Love Is On My Side

Το αποτέλεσμα κρίθηκε από την ψηφοφορία της κριτικής επιτροπής του σόου, που αποτελούταν από μέλη 7 διαφορετικών διοικητικών περιφερειών της Πορτογαλίας που βαθμολόγησαν όλα τα τραγούδια όπως στη Eurovision (1-8,10,12), αλλά και από αυτή του κοινού (50/50).

Ψηφοφορία κριτικής επιτροπής:

Τελική κατάταξη:

Στην πρώτη θέση υπήρξε ισοψηφία, με νικητές και εκπροσώπους της χώρας στη Eurovision 2021, να αναδεικνύονται οι The Black Mamba, αφού είχαν συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους από την ψηφοφορία του κοινού.

Λίγα λόγια για τους The Black Mamba

Το συγκρότημα The Black Mamba δημιουργήθηκε το 2010 από τους Pedro Tatanka (κεντρικός τραγουδιστής), Ciro Cruz (ο οποίος το 2016 αποχώρησε) και Miguel Casais. Η μπάντα ασχολείται κυρίως με blues, soul και funk μουσικές. Το πρώτο τους άλμπουμ κατέκτησε την 1η θέση στο iTunes, έχοντας μεγάλη επιτυχία και στο ραδιόφωνο. Το 2014 κυκλοφόρησαν το δεύτερο άλμπουμ τους με τίτλο Dirty Little Brother, του οποίου η παραγωγή έγινε στη Λισαβόνα και τη Νέα Υόρκη. Συνέχισαν δίνοντας συναυλίες σε Φιλαδέλφεια, Λουάντα, Μαδρίτη, Σεβίλλη και Ρίο ντε Τζανέιρο, και μέχρι σήμερα έχουν λάβει μέρος στα μεγαλύτερα φεστιβάλ της Πορτογαλίας.

Μία σκέψη στο “Πορτογαλία: Με τους The Black Mamba και το “Love Is On My Side” στο Ρότερνταμ!

  1. Είναι αυτό το περίεργο συναίσθημα που ενώ σου αρέσει το τραγούδι που επιλέχτηκε, τελικά μένεις με μια γλυκόπικρη γεύση γιατί υπήρχαν άλλα πολύ καλύτερα.
    Το Love Is On My Side είναι μια χαρά τραγούδι και ο Τατάνκα είναι άψογος στη σκηνή.
    Αλλά με το Saudade ή το Volta Face θα μπορούσαμε να μιλάμε για eusovision classics.

    Καλή επιτυχία!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.