Πορτογαλία: Με την Mimicat και το “Ai Coração” στο Λίβερπουλ

Πορτογαλία: Με την Mimicat και το “Ai Coração” στο Λίβερπουλ

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο ο τελευταίος εθνικός τελικός για το 2023, το Πορτογαλικό Festival da Canção, όπου μεγάλη νικήτρια αναδείχθηκε η Mimicat με το τραγούδι “Ai Coração”. Παρουσιαστές του αποψινού τελικού ήταν οι  Filomena Cautela (παρουσιάστρια της Eurovision 2018) και Vasco Palmeirim. Συνολικά 13 καλλιτέχνες διαγωνίστηκαν απόψε, ανάμεσα τους και η εκπρόσωπος της Πορτογαλίας στην Eurovision 2018 Claudia Pascoal. Οι αποψινοί διαγωνιζόμενοι είναι οι εξής:

  1. Cláudia Pascoal – “Nasci Maria”
  2. Churky – “Encruzilhada” 
  3.  Esse Povo – “Sapatos de Cimento”
  4. Bárbara Tinoco – “Goodnight”
  5.  You Can’t Win, Charlie Brown – “Contraste Mudo” 
  6. Voodoo Marmalade – “Tormento”
  7. Inês Apenas – “Fim do Mundo”
  8. Mimicat – “Ai Coração”
  9. Dapunksportif – “World Needs Therapy”
  10. NEON SOHO – “Endless World”
  11. Ivandro – “Povo”
  12. Edmundo Inácio – “A Festa”
  13. SAL – “Viver” 

To παρόν στον τελικό του Festival da Canção 2023 έδωσε τόσο ο Salvador Sobral ο οποίος ερμήνευσε ένα ποτ-πουρί επιτυχιών των Beatleas, καθώς το θρυλικό αυτό συγκρότημα προέρχεται από το Λίβερπουλ, τυην πόλη που διοργανώνει την φετινή Eurovision, καθώς επίσης και την περσινή εκπρόσωπο της Πορτογαλίας, την MARO, που ερμήνευσε την συμμετοχή της Saudade, saudade.

 Τα αποτελέσματα διαμορφώθηκαν κατά 50% μέσω televoting και κατά 50% μέσω των βαθμολογιών 7 επιτροπών, μια από κάθε διοικητική περιφέρεια της Πορτογαλίας. Στην βαθμολογία των επιτροπών ισοβάθμησαν στην κορυφή η Mimicat και ο Edmundo Inácio, η Mimicat όμως επικράτησε στην βαθμολογία του κοινού και κέρδισε έτσι το εισιτήριο για το Λίβερπουλ.

Λίγα λόγια για την Mimicat

Η Marisa Isabel Lopes Mena γνωστή και ως Mimicat, είναι μια Pop-Soul τραγουδίστρια που κατάγεται από την πόλη της Κοΐμπρα. Η Mimicat κυκλοφόρησε τον πρώτο της δίσκο το 2014, και έχει ερμηνεύσει σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες σκηνές της Πορτογαλίας αλλά και της Βραζιλίας, ενώ της έχει δοθεί το προσωνύμιο “Amy Whinehouse του Τάγου” (ποταμός της Ιβηρικής χερσονήσου). Το τραγούδι της είναι γραμμένο εξολοκλήρου στα Πορτογαλικά και περιλαμβάνει στοιχεία musical, tango και πορτογαλικά έθνικ στοιχεία. Η Mimicat θα διαγωνιστεί στον 1ο ημιτελικό στις 9 Μαΐου όπου θα εμφανιστεί στο πρώτο μισό μέρος του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.