Πολωνία JESC 2019: Η Viki Gabor εκπρόσωπος της χώρας στον διαγωνισμό, με το τραγούδι “Superhero”

Πολωνία JESC 2019: Η Viki Gabor εκπρόσωπος της χώρας στον διαγωνισμό, με το τραγούδι “Superhero”

Πριν από λίγες ώρες ολοκληρώθηκε ο εθνικός τελικός της διοργανώτριας χώρας Πολωνίας, όπου ανέδειξε τον εκπρόσωπό της για την Junior Eurovision 2019, που θα διεξαχθεί στις 24 Νοεμβρίου. Νικήτρια στέφθηκε η Viki Gabor με το τραγούδι Superhero.

Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες παρακολουθήσαμε τρία μαγνητοσκοπημένα επεισόδια, στα οποία μια επιτροπή εμπειρογνωμόνων επέλεξε ανάμεσα από 21 υποψηφίους, τους τρεις που συμμετείχαν στον τελικό. Οι τρεις φιναλίστ ερμήνευσαν από δύο τραγούδια, ένα ντουέτο με κάποιον καταξιωμένο καλλιτέχνη και αυτό που γράφτηκε στον καθένα τους για την Junior Eurovision. Η νικήτρια προέκυψε έπειτα από την ψηφοφορία κοινού και κριτικής επιτροπής.

Artist Draw Cover Draw JESC song Jury Televote Total Place
Nikola Fiedor 1 “A Ja Wolę Moją Mamę” (Majka Jeżowska) 6 “Bubbles In My Head” 3 3 6 2
Wiktoria “Viki” Gabor 2 “Zapamiętaj” (Blue Café) 5 “Superhero” 5 5 10 1
Gabriela Katzer 3 “Maxi Singiel” (Papa D) 4 “On My Own” 1 1 2 3

Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε την φετινή συμμετοχή της Πολωνίας για την Junior Eurovision:

https://www.youtube.com/watch?v=rhmdmRqZ_0g

Η Πολωνία συμμετέχει στον διαγωνισμό από το 2003, ενώ απείχε τις χρονιές 2005 – 2015. Η χειρότερη θέση της χώρας είναι η 17η, στην οποία βρέθηκε το 2004, ενώ η καλύτερή της είναι η 1η, την οποία κατέκτησε πέρυσι με την Roksana Węgiel και το τραγούδι Anyone I Want To Be, συγκεντρώνοντας 215 βαθμούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.