Πολωνία 2017: Μετατίθεται ο τελικός στις 18 Φεβρουαρίου

Πολωνία 2017: Μετατίθεται ο τελικός στις 18 Φεβρουαρίου

Ενώ χθες υποτίθεται η δημόσια τηλεόραση της Πολωνίας θα έδινε στη δημοσιότητα τους υποψήφιους καλλιτέχνες που θα διαγωνιστούν στο Krajowe Eliminacje, τον διαγωνισμό δηλαδή για την επιλογή της συμμετοχής της Πολωνίας στο Κίεβο, αντί αυτού ανακοίνωσε πως ο τελικός μετατίθεται στις 18 Φεβρουαρίου, αντί για τις 11 όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί. Επίσης ανακοινώθηκε πως η περίοδος κατάθεσης υποψήφιων τραγουδιών παρατείνεται μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου, εξαιτίας υψηλού ενδιαφέροντος.

Η πολύ καλή εμφάνιση του περσινού εκπροσώπου της Πολωνίας στη Στοκχόλμη, Michal Szpak φαίνεται πως ανέβασε το ενδιαφέρον της χώρας για το διαγωνισμό και είναι πολλοί αυτοί που θα ήθελαν να τον διαδεχθούν στη σκηνή της Eurovision. Έτσι όσοι είναι μόνιμοι κάτοικοι Πολωνίας και επιθυμούν να εκπροσωπήσουν τη χώρα στο Κίεβο, έχουν δύο εβδομάδες ακόμα καιρό, ώστε να βρούνε το κατάλληλο τραγούδι που θα τους φέρει τη νίκη στο Krajowe Eliminacje και το δικαίωμα ως εκ τούτου να διαδεχθούν τον Michal Szpak.

Φέτος την τελική απόφαση θα την λάβει κοινό και κριτική επιτροπή εξ ημισείας, σε αντίθεση με την περσινή χρονιά που μόνο το κοινό ψήφισε τον νικητή του Krajowe Eliminacje. Άλλες αλλαγές που εισήχθηκαν φέτος ήταν ότι μόνο κάτοικοι της Πολωνίας μπορούν να στείλουν συμμετοχή, όπως και ότι απαγορεύεται οι ενδιαφερόμενοι να συμμετέχουν σε επιλογή άλλης χώρας. Τα δύο τελευταία συνέβησαν εξαιτίας της περσινή συμμετοχής των NAPOLI, που ήταν υποψήφιοι με το ίδιο τραγούδι σε Λευκορωσία και Πολωνία.

Η Πολωνία έκανε εντυπωσιακό ντεμπούτο στο διαγωνισμό το 1994 με την Edyta Gorniak και το τραγούδι To nie ja που έφθασε στη δεύτερη θέση. Η συνέχεια όμως δυστυχώς δεν ήταν ανάλογη της αρχής. Κατάφερε μέχρι το 2011 που αποσύρθηκε από το διαγωνισμό να φθάσει στο τοπ10 άλλη μία φορά (2003). Το 2014 επέστρεψε στο διαγωνισμό με καλύτερα αποτελέσματα και έχοντας προκριθεί και στις τρεις χρονιές έκτοτε. Πέρσι ο Michal Szpak έφθασε στην όγδοη θέση του τελικού (τρίτος στο televoting).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.