Πολωνία: Οι φιναλίστ της 5ης Μαρτίου

Πολωνία: Οι φιναλίστ της 5ης Μαρτίου

Ο ραδιοσταθμός TVP της Πολωνίας, έδωσε στη δημοσιότητα τα 9 ονόματα και τα τραγούδια των υποψηφίων που θα λάβουν μέρος στον Εθνικό τελικό της χώρας Krajowe Eliminacje 2016.

88 τραγούδια κατατέθηκαν στο TVP για το υποψήφιο τραγούδι της χώρας. Από αυτά, 9 θα διαγωνιστούν στις 5 Μαρτίου και μόνο ένα θα πάρει το εισιτήριο για την Στοκχόλμη.

Οι 9 συμμετοχές είναι:

  1. MargaretCool me down
  2. Edyta GórniakGrateful
  3. Natalia SzroederLustra
  4. Taraka – In the rain
  5. Aleksandra GintrowskaMissing
  6. Michał Szpak – Colour of your life
  7. Kasia MosAddiction 
  8. Dorota OsinskaUniversal
  9. Napoli – My universe

Είναι η πρώτη φορά που θα διεξαχθεί Εθνικός τελικός στη χώρα από το 2011. Η τελική απόφαση θα είναι του κοινού αφού το αποτέλεσμα θα καθοριστεί 100% από το televoting.

Ανάμεσα στα 9 ονόματα είναι και αυτό της Edyta Gorniak, η οποία στην παρθενική εμφάνιση της χώρας το 1994, κατάφερε να φτάσει στη 2η θέση της τελικής κατάταξης με το τραγούδι To Nie Ja το οποίο συγκέντρωσε 166 βαθμούς. Η θέση της παράμενει η κορυφαία της χώρας στο διαγωνισμό και μαζί με αυτή των Ich Troje το 2003, αποτελούν τiς μοναδικές συμμετοχές της Πολωνίας που κατετάγησαν στην πρώτη 10αδα.

H συμμετοχή της Edyta Gorniak το 1994 (2η θέση)

Η συμμετοχή των Ich Troje to 2003 (7η θέση)

https://www.youtube.com/watch?v=8nGZAzG429w

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.