Πολωνία: Με τον Krystian Ochman και το “River” στην Eurovision

Πολωνία: Με τον Krystian Ochman και το “River” στην Eurovision

Πραγματοποιήθηκε ο εθνικός τελικός της Πολωνίας με τίτλο Tu bije serce Europy! Wybieramy hit na Eurowizję. Παρουσιαστές της αποψινής βραδιάς, που έλαβε χώρα σε στούντιο της TVP στην Βαρσοβία, ήταν ο περσινός εκπρόσωπος της Πολωνίας Rafał Brzozowski, η παρουσιάστρια της Junior Eurovision 2019 Ida Nowakowska και η Małgorzata Tomaszewska.

Οι 10 φιναλίστ που διεκδίκησαν την εκπροσώπηση της χώρας, ήταν οι εξής:

Ανάμεσα στους υποψήφιους ήταν κι η Lidia Kopania η οποία εκπροσώπησε την Πολωνία το 2009, χωρίς να καταφέρει να προκριθεί στον μεγάλο τελικό.

Ο νικητής θα καθορίστηκε έπειτα από 2 γύρους ψηφοφορίας. Στον πρώτο γύρο, κοινό και κριτική επιτροπή αποφάσισαν τις τρεις συμμετοχές που προκρίθηκαν στον επόμενο γύρο. Στον δεύτερο και τελευταίο γύρο, κοινό και κριτική επιτροπή ψήφισαν εκ νέου, καθορίζοντας έτσι τον νικητή και εκπρόσωπο της χώρας στον διαγωνισμό.

Τα μέλη της επαγγελματικής κριτικής επιτροπής, ήταν οι:

  • Halina Frąckowiak (τραγουδίστρια)
  • Krystian Kruczkowski (διευθυντής προγράμματος της Telewizja Polska)
  • Marcin Kusy (πρόεδρος του πρώτου προγράμματος του Polskie Radio)
  • Szymon Orłowski (μουσικός και συνθέτης)
  • Marek Sierocki (δημοσιογράφος και σχολιαστής της Eurovision για την Πολωνία)

Στον δεύτερο γύρο προκρίθηκαν οι παρακάτω συμμετοχές:

Krystian Ochman – River

Η συμμετοχή του Krystian φαίνεται η πιο ολοκληρωμένη από την πολωνική εθνική επιλογή. Η παρουσίαση εστιάζεται στη μοναδική ερμηνεία του καλλιτέχνη ενώ τον συνοδεύουν επί σκηνής και μουσικά όργανα. Το κλειδί της συμμετοχής είναι οι ψηλές νότες που πιάνει ο καλλιτέχνης και μετατρέπει τη συμμετοχή σε κάτι απόκοσμο κι άκρως απολαυστικό, που φαίνεται να είναι βγαλμένο από έναν διαφορετικό κόσμο.

Daria – Paranoia

Τυπική συμμετοχή της Eurovision θα λέγαμε για την Daria με το pop κι άκρως “κλαμπίστικο” Paranoia. Τέσσερις χορεύτριες γύρω της ντυμένες με δερμάτινα συνοδεύουν την καλλιτέχνιδα, η οποία έχει μια πολύ σταθερή ερμηνεία. Ίσως το δεύτερο κομμάτι που θα μπορούσε να σταθεί καλύτερα στην σκηνή της Eurovision, δίχως να είμαστε σίγουροι για την τύχη του

Unmute – Głośniej niż decybele

Φιλότιμη η προσπάθεια των Unmute να παρουσιάσουν μια συμμετοχή στη νοηματική κι ίσως αποτελεί έκπληξη που βρέθηκε στους τελικούς τρεις. Το γκρουπ με μπουφάν διαφορετικού χρώματος παρουσίασε με ακρίβεια τις κινήσεις του, που έδεναν αρμονικά σαν σύνολο. Δύσκολο να φανταστούμε το που θα μπορούσε να φτάσει αυτή η συμμετοχή στον διαγωνισμό.

Όπως ανακοίνωσαν οι παρουσιαστές, η συμμετοχή που κέρδισε το εισιτήριο για το Τορίνο είναι το River με τον Krystian Ochman.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.