Κροατία: Με την Mia Dimšić και το Guilty Pleasure στο Τορίνο

Κροατία: Με την Mia Dimšić και το Guilty Pleasure στο Τορίνο

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο το Dora 2022, η εθνική επιλογή της Κροατίας για την Eurovision 2022, όπου μεγάλος νικητής αναδείχθηκε η Mia Dimšić με το Guilty Pleasure. Όπως συμβαίνει παραδοσιακά το Dora 2022 πραγματοποιήθηκε στο στο Marino Cvetković Sports Hall στην πόλη Opatija ενώ παρουσιαστές ήταν οι Duško Ćurlić (ηθοποιός και ραδιοφωνικός παρουσιαστής), Elizabeta Brodić (ηθοποιός) και Franka Batelić (εκπρόσωπος της Κροατίας το 2018).

Συνολικά 14 καλλιτέχνες διεκδίκησαν απόψε την πρώτη θέση στο φεστιβάλ αλλά και το χρίσμα να εκπροσωπήσουν την Κροατία στην Eurovision. Τις εμφανίσεις των αποψινών διαγωνιζόμενων μπορείτε να δείτε παρακάτω:

  1. Mila Elegović – Ljubav
  2. Mia Negovetić – Forgive Me
  3. Marko Bošnjak – Moli za nas
  4. Jessie – My Next Mistake
  5. Zdenka Kovačiček – Stay On The Bright Side
  6. Tina Vukov – Hideout
  7. Roko Vušković – Malo kasnije
  8. Bernarda – Here For Love
  9. Erik Vidović – I Found You
  10. ToMa – In The Darkness
  11. Elis Lovrić – No War
  12. Ella Orešković – If You Go Away
  13. Tia – Voli me do neba
  14. Mia Dimšić – Guilty Pleasure

Ο νικητής θα προέκυψε έπειτα από την ψηφοφορία του κοινού κατά 50% και των 10 παρακάτω διοικητικών περιφερειών της Κροατίας, όπου η κάθε μία αποτελείται από 3 μέλη κατά 50%. Οι επιτροπές διαμόρφωσαν τις βαθμολογίες τους όχι με βάση τις αποψινές εμφανίσεις των διαγωνιζόμενων αλλά με βάση τις ερμηνείες τους στο χθεσινό γενικό Dress Rehearsal.

  • Zagreb
  • Čakovec & Varaždin
  • Rijeka
  • Pula
  • Osijek
  • Zadar
  • Knin & Šibenik
  • Split
  • Dubrovnik
  • Vukovar

Αποτελέσματα

Η Mia Dimšić με το Guilty Pleasure κέρδισε την πρώτη θέση τόσο στο κοινό όσο και στις επιτροπές και θα εκπροσωπήσει την Κροατία στην Eurovision 2022 στο Τορίνο! (Ανανεώνεται)

Τα αναλυτικά αποτελέσματα των κριτικών επιτροπών:

Τα αποτελέσματα του televoting

Λίγα λόγια για την Mia Dimšić

H Mia Dimšić γεννήθηκε το 1992 στην πόλη Όσιγιεκ της Κροατίας, και η μουσική της κινείται σε country pop ήχους. Ξεκίνησε την καριέρα της από συγκρότημα Džentlmeni το 2015 ενώ το 2017 κυκλοφόρησε το πρώτο της album που έφτασε στην κορυφή των Κροατικών charts.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.