Ποιος “Charlie Chaplin” είναι ο καλύτερος;

Ποιος “Charlie Chaplin” είναι ο καλύτερος;

Τον Charlie Chaplin με την Τάνια Τσανακλίδου (GRE 78) τον γνωρίζετε. Ξέρετε όμως ότι υπήρχαν δύο ακόμα τραγούδια με τον ίδιο τίτλο σε εθνικούς τελικούς;

Το πρώτο διαγωνίστηκε στο σουηδικό “Melodifestivalen” το 1977, ενώ ζούσε ακόμα ο καλλιτέχνης (πέθανε στον ύπνο του στις 25  Δεκεμβρίου 1977). Τον Σαρλώ μιμήθηκε η Eva Rydberg, αλλά δεν έπεισε και ήρθε μόλις 7η. Το δεύτερο διαγωνίστηκε στη γερμανική “Deutsche Vorentscheidung 1978”, η οποία μεταδόθηκε μόνο ραδιοφωνικά. Τραγούδησαν οι γνωστοί Peter, Sue & Marc (SWI 71, 76, 79, 81), οι οποίοι έκαναν καριέρα στην Ελβετία, τη χώρα όπου ο Τσάρλι Τσάπλιν έζησε τα 20 τελευταία χρόνια της ζωής του αυτοεξόριστος.

Τι θα είχε άραγε συμβεί εάν είχαν πάρει μέρος στη Γιουροβίζιον; Στην πρώτη περίπτωση ίσως η ΕΡΤ να μην είχε επιλέξει ποτέ το συγκεκριμένο τραγούδι με την Τάνια Τσανακλίδου, στη δεύτερη θα είχαμε δύο τραγούδια με τον ίδιο ακριβώς τίτλο, κάτι πολύ σπάνιο!

Ας τα ακούσουμε όμως:

https://www.youtube.com/watch?v=pxxU1w8bS7M

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.