Ποιες σημαίες απαγορεύονται στη Γιουροβίζιον;

Ποιες σημαίες απαγορεύονται στη Γιουροβίζιον;

Η EBU ανακοίνωσε την επίσημη πολιτική της αναφορικά με το ποιες σημαίες επιτρέπονται και ποιες όχι. Μετά από την επικύρωση του κειμένου και από την Ομάδα Αναφοράς της Γιουροβίζιον (ESC Reference Group), οι κανονισμοί είναι οι εξής:

– Μέγιστο μέγεθος σημαίας χωρίς κοντάρι: 120 Χ 80 εκατοστά.

– Μέγιστο μέγεθος σημαίας με κοντάρι: 60 Χ 40 εκατοστά.

– Μέγιστος μήκος του κονταριού: 50 εκατοστά και μόνο πλαστικό (απαγορεύεται να είναι μεταλλικό ή ξύλινο).

– Επιτρέπονται οι σημαίες των χωρών που συμμετέχουν, αλλά και εκείνων που είναι απούσες (π. χ. Τουρκία, Ρουμανία, Πορτογαλία).

– Επιτρέπονται σημαίες τρίτων χωρών, αρκεί να είναι μέλη των Ηνωμένων Εθνών.

– Σημαίες με τα αστέρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και το Ουράνιο Τόξο της LGBT κοινότητας θα είναι ανεκτές, αρκεί να μην χρησιμοποιούνται ως εργαλείο πολιτικής δήλωσης.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ:

– Όσες σημαίες δεν εμπίπτουν στις παραπάνω κατηγορίες.

– Σημαίες και διαφημιστικά πανό με εμπορικό, πολιτικό, θρησκευτικό ή άλλο μήνυμα ή εικόνα που μπορεί να θεωρηθεί προσβλητικό, ενδεικτικό διακρίσεων ή ακατάλληλο για το κοινό.

– Τοπικές, περιφερειακές ή επαρχιακές σημαίες.

– Σημαίες και πανό με μηνύματα γραμμένα σε άλλη γλώσσα εκτός από τα αγγλικά.

– Οτιδήποτε (ακόμα και selfie sticks) εμποδίζει τις κάμερες, την ομάδα παραγωγής και άλλους φαν.

– Ειδική αναφορά γίνεται στις σημαίες του Κοσόβου (αυτό να το βλέπουν όσοι διαδίδουν κάθε χρόνο ότι το Κόσοβο ετοιμάζεται να γίνει δεκτό), της χώρας των Βάσκων, της Βόρειας Κύπρου,  του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, της Κριμαίας, της Παλαιστίνης, του Ντόνετσκ, της Υπερδνειστερίας και -φυσικά- του Ισλαμικού Κράτους (ISIS), ως No 1 στη λίστα.

Σε περίπτωση που εμφανιστεί απαγορευμένη σημαία, οποιοσδήποτε από τους διοργανωτές, τεχνικούς, σεκιουριτάδες, εθελοντές κλπ. μπορεί να κάνει κατάσχεση, ακόμα και απομάκρυνση του φαν από τον χώρο. Ό, τι κατασχεθεί, δεν επιστρέφεται.

Να υπενθυμίσουμε, τέλος, πέρα από τις παραπάνω οδηγίες, ότι απαγορεύονται οι ομπρέλες μέσα στην Αρένα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.