Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των επιτροπών (1)

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των επιτροπών (1)

Μόλις ανακοινώθηκαν οι άνθρωποι, οι ψήφοι των οποίων θα μετρήσουν κατά 50%. Η ψηφοφορία τους γίνεται κατά την δεύτερη επίσημη πρόβα κάθε σώου, μέσω ειδικού δορυφορικού καναλιού που εκπέμπει εκείνη την ώρα και το σήμα του λαμβάνει κάθε κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας. Η διαδικασία ελέγχεται από συμβολαιογράφο, αλλά και ανεξάρτητους παρατηρητές της EBU (οι PwC), οι οποίοι κάνουν αιφινίδιους ελέγχους σε κάποιες χώρες επιλεκτικά.

Τα μέλη των επιτροπών βαθμολογούν τις φωνητικές δυνατότητες των καλλιτεχνών, την απόδοση στη σκηνή, τη σύνθεση και πρωτοτυπία του τραγουδιού και τη γενικότερη εντύπωση, κατατάσσοντας όλες τις συμμετοχές, εκτός από της χώρας τους με τη σειρά. Μετά από την υποβολή κάθε βαθμολογίας κάθε μέλους ξεχωριστά, γίνεται ο έλεγχος των στοιχείων από την EBU και τους PwC. Αν ανιχνευτούν παρατυπίες, η βαθμολογία ολόκληρης της επιτροπής ακυρώνεται. Τα ίδια άτομα ψηφίζουν και στα τρία σώου. Για πρώτη φορά θα δοθεί ξεχωριστή βαθμολογία κοινού και ξεχωριστή επιτροπής από το 1 έως το 12.

Ποιος έχει δικαίωμα να γίνει μέλος της επιτροπής;

– Άτομα που δεν μετείχαν σε επιτροπή τα προηγούμενα δύο χρόνια.

– Άτομα άνω των 16 ετών.

– Άτομα που ΔΕΝ είναι εργαζόμενοι στα κρατικά κανάλια.

– Άτομα των οποίων το επάγγελμα σχετίζεται με τη μουσική βιομηχανία.

– Άτομα που ΔΕΝ σχετίζονται με κάποιο από τα τραγούδια/καλλιτέχνες που συμμετέχουν.

 

Η μόνη που δεν έχει δώσει τα ονόματα των μελών της επιτροπής είναι η… Ελλάδα, ενώ και από την Πολωνία λείπει ένα μέλος. Περιμένουμε να δούμε…

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.