Πέθανε η Maria Guinot (Πορτογαλία 1984)

Πέθανε η Maria Guinot (Πορτογαλία 1984)

Η αρχή μιας διακριτικής καριέρας

Μία από τις πιο αγαπημένες καλλιτέχνιδες των φαν, η πιανίστα και τραγουδίστρια Maria Guinot (Maria Adelaide Fernandes Guinot Moreno), άφησε την τελευταία της πνοή σήμερα, στα 73 της χρόνια. Γεννήθηκε στη Λισσαβώνα το 1945. Άρχισε μαθήματα πιάνου από τα τέσσερα της χρόνια. Ξεκίνησε το 1968 κερδίζοντας σε ένα ραδιοφωνικό διαγωνισμό.

Η αποχώρηση από τη μουσική και η επιστροφή

Μετά από δύο EP εξαφανίστηκε από τα μουσικά πράγματα, μέχρι το 1981, οπότε μετείχε στον πορτογαλικό τελικό με το “Um adeus, um recomeço” (3η). Το 1984 εκπροσώπησε τη χώρα με το “Silêncio e tanta gente”, ένα πολύ εσωτερικό τραγούδι για τη μοναξιά των ανθρώπων, και κατετάγη 11η στις 19 χώρες. Το τραγούδι έτυχε φινλανδικής διασκευής από την Anneli Saaristo (FIN 89), με τον τίτλο “Jos Joskus”.

Συνεργασίες αλλά και απογοητεύσεις

Μολονότι κυκλοφόρησε μόνο 3 άλμπουμ και ελάχιστα ακόμα τραγούδια ως συμμετοχή σε LP άλλων καλλιτεχνών, δεν σταμάτησε να εμφανίζεται και να συνεργάζεται με διάφορα ονόματα της πορτογαλικής μουσικής, αλλά και την ορχήστρα της κρατικής τηλεόρασης (RTP). Πληγώθηκε πολύ, όταν απορρίφθηκε το 1986 ένα της τραγούδι από την κριτική επιτροπή, με τίτλο “Saudação a Jose Afonso” (“A Título Póstumo”), με το οποίο τιμούσε ένα γνωστό πορτογάλο τραγουδιστή. Έκτοτε δεν προσπάθησε ποτέ ξανά σε εθνικό τελικό.

Η αποστρατεία και το τέλος

Σταμάτησε να παίζει πιάνο το 2010, οπότε έπαθε το πρώτο από τρία εγκεφαλικά επεισόδια. Πέθανε από λοίμωξη του αναπνευστικού στο Parede (Cascais) και αποτεφρώθηκε. R. I. P. Θα σε θυμόμαστε.

“Μερικές φορές είμαι ο χρόνος που κυλά αργά / Και αυτό που κανείς να πιστέψει δεν θέλει / Μερικές φορές είμαι ένα χαρούμενο ναι κι ένα λυπημένο όχι / Και δίνω και τη ζωή μου για μια μέρα ψευδαίσθησης”…

https://www.youtube.com/watch?v=3LR2Pf9OpLM

2 σκέψεις για το “Πέθανε η Maria Guinot (Πορτογαλία 1984)

  1. Υπέροχη τραγουδιστρια!! Απίστευτο και το τραγούδι του 1984 το οποίο είναι και το αγαπημένο μου από εκείνη τη χρονιά και γενικά η αγαπημένη μου συμμετοχή από την Πορτογαλία!! Maria Guinot καλό παράδεισο!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.