Ο Dima Bilan τραγουδά για την γενοκτονία των Αρμενίων

Ο Dima Bilan τραγουδά για την γενοκτονία των Αρμενίων

Αφιερωμένο στην προγιαγιά του, αλλά και σε όλα τα θύματα της γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Τούρκους θα είναι το νέο τραγούδι του Dima Bilan. Η προγιαγιά του διάσημου Ρώσου τραγουδιστή και θριαμβευτή της Eurovision 2008, ήταν αρμενικής καταγωγής και εγκατέλειψε την Τουρκία στις αρχές 20ου. Κατέφυγε στη Ρωσία προκειμένου να γλιτώσει από το πογκρόμ που είχαν εξαπολύσει εναντίον των Αρμενίων κάτοικων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας οι τουρκικές αρχές. Το βίντεο κλιπ του τραγουδιού θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο του 2017, κατά τη διάρκεια των ημερών μνήμης της γενοκτονίας των Αρμενίων.

Τα γυρίσματα του βίντεο κλιπ γίνονται στην Κοιλάδα του Αραράτ, ενώ το υπόλοιπο θα γυριστεί σε ειδικά διακοσμημένο χώρο στο Mosfilm (Στούντιο Κινηματογραφικών Ταινιών και Τηλεοπτικών Προγραμμάτων). Ο Dima Bilan που είναι περήφανος και για τις αρμένικες ρίζες του δήλωσε για αυτή του τη δουλειά:

Γνωρίζω το θέμα, όχι μόνο από την ιστορία. Η γιαγιά της μητέρας μου –Σουσάν Κρούνι– διέφυγε τις σφαγής, όταν ήταν 13 ετών. Την έσωσαν Ρώσοι στρατιώτες που επίσης διέφυγαν από την Τουρκία προς την Ρωσία. Δυστυχώς, η προγιαγιά μου πέθανε πριν να γεννηθώ. αλλά η μητέρα μου λέει ότι έψαχνε για τους συγγενείς της όλη της τη ζωή χωρίς καν να γνωρίζει εάν είναι ζωντανοί ή όχι.

Ο Dima Bilan μετά την τελευταία περιπέτεια που είχε με την υγεία του συνεχίζει ακάθεκτος την καλλιτεχνική του πορεία. Στις 30 Νοεμβρίου βρέθηκε στο Λονδίνο για την πρεμιέρα της ταινίας που πρωταγωνιστεί The Heritage Of Love. Παράλληλα συμμετέχει ως coach στη 5η σεζόν του The Voice Of Russia (Golos), δίπλα στην Polina Gagarina που εκπροσώπησε στη Βιένη τη Ρωσία, ανεβάζοντας την στη δεύτερη θέση με το A Million Voices. Αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, το τραγούδι του για τα θύματα της γενοκτονίας των Αρμενίων τον προσεχή Απρίλιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.