Ο Dima Bilan και η Polina Gagarina λαμπαδηδρόμοι στο Rio de Janeiro

Ο Dima Bilan και η Polina Gagarina λαμπαδηδρόμοι στο Rio de Janeiro

Δύο Ρώσοι Γιούροσταρ, ο Dima Bilan (RUS 06, 08-winner) και η Polina Gagarina (RUS 15) επελέγησαν να συμμετάσχουν στην λαμπαδηδρομία που προηγείται των Ολυμπιακών Αγώνων του Rio de Janeiro (5-21 Αυγούστου). Η συγκεκριμένη “παρέλαση” διάσημων και διακεκριμένων ανθρώπων ξεκίνησε ήδη από τις 3 του Μάη από την προεδρική κατοικία του Dilma Rousseff, Προέδρου της χώρας, στην πόλη Brasilia, την πρωτεύουσα της Βραζιλίας.

Dina and PolinaΟ συμβολισμός της συμμετοχής των συγκεκριμένων τραγουδιστών στη λαμπαδηδρομία είναι πολύ έντονος, δεδομένου ότι οι Ρώσοι αθλητές αποκλείστηκαν από πολλές αθλητικές διοργανώσεις (μεταξύ των οποίων και οι Ολυμπιακοί Αγώνες), διότι υπήρξε καταγγελία ομαδικού ντόπινγκ, μία ακόμα απτή απόδειξη του αντιρωσικού κλίματος, όπως αυτό αποτυπώθηκε και στα φετινά αποτελέσματα της Γιουροβίζιον, όπου 21 επιτροπές “μαύρισαν” επιδεικτικά τη Ρωσική συμμετοχή.

Η Polina Gagarina, η οποία ανάρτησε σήμερα φωτογραφίες από τις φτωχογειτονιές (τις φαβέλες) του Rio de Janeiro, από όπου έτρεξαν με τη δάδα, δήλωσε ότι παίρνει μέρος, για να υποστηρίξει τους αθλητές της χώρας της, οι οποίοι περνούν δύσκολες στιγμές και πρόσθεσε πως η Ολυμπιακή Φλόγα και οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι σύμβολο όχι μόνο άμιλλας μεταξύ των χωρών για υπεροχή και νίκη, αλλά πάνω απ’ όλα σύμβολο αλληλεγγύης, δικαιοσύνης, ειρήνης και φιλίας. Από την πλευρά μας να θυμίσουμε πως, όποτε τελούνταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Αρχαία Ελλάδα, σήμαινε γενική εκεχειρία και έπαυαν οι απανταχού πόλεμοι.Polina Gagarina

Με τη σειρά του ο Dima Bilan δήλωσε κι εκείνος πως είναι μεγάλη τιμή να είναι λαμπαδηδρόμος, καθώς η Δάδα αντιπροσωπεύει τις Ολυμπιακές αξίες, δηλαδή τον σεβασμό, την φιλία και την ισότητα. Αισθάνεται δε μέρος του Ολυμπιακού κινήματος, το οποίο αγωνίζεται για ειρήνη και αρμονία μέσω των αθλημάτων, όπως έγραψε σήμερα στο Instagram.

Οι φετινοί Ολυμπιακοί Αγώνες σίγουρα δεν θα είναι ίδιοι, όπως η προηγούμενοι, δίχως τη Ρωσία. Ίσως ο Μίσα, το αρκουδάκι-μασκότ του 1980 να χύσει ακόμα ένα δάκρυ, όπως έκανε στην αλησμόνητη εκείνη Τελετή Λήξης…

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.