Ο νικητής του San Remo στο Κίεβο

Ο νικητής του San Remo στο Κίεβο

Ανακοινώθηκαν από το RAI οι κανόνες για το φετινό San Remo, ενός από τους παλαιότερα μουσικούς διαγωνισμούς στην Ευρώπη, πάνω στον οποίο βασίστηκε και η ιδέα της Eurovision. To φεστιβάλ θα έχει διάρκεια 5 μέρες, όπως κάθε χρόνο, από τις 7 μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου στο Teatro Ariston, ενώ ο βασικός του παρουσιαστής θα είναι για 3η συνεχόμενη χρονιά ο Carlo Conti.

Πρόθεση των διοργανωτών είναι ο νικητής του San Remo να εκπροσωπήσει την Ιταλία στον διαγωνισμό στην Eurovision 2017, σε περίπτωση που ο νικητής αρνηθεί να πάει στην Eurovision η RAI θα επιλέξει έναν από τους υπόλοιπους συμμετέχοντες του φεστιβάλ με δικά της κριτήρια. Ο νικητής του San Remo θα επιλεγεί κατά 50% από το televoting και κατά 50% από την επιτροπή τύπου. Στην κατηγορία των έμπειρων καλλιτεχνών θα διαγωνιστούν 20 καλλιτέχνες σε 2 ημιτελικούς, από 10 σε κάθε έναν, στις 8 και 9 Φεβρουαρίου αντίστοιχα. Από κάθε ημιτελικό θα προκριθούν τα 6 πρώτα τραγούδια στον μεγάλο τελικό, ενώ τα υπόλοιπα 8 τραγούδια θα διαγωνιστούν στις 10 Φεβρουαρίου για τα υπόλοιπα 3 εισιτήρια του τελικού. Τα τραγούδια στην κατηγορία των έμπειρων καλλιτεχνών θα έχουν διάρκεια 3.30 λεπτά ενώ στην κατηγορία των νέων καλλιτεχνών θα έχουν διάρκεια μέχρι 3 λεπτά.

Οι Il Volo ήταν οι τελευταίοι νικητές του San Remo που συμμετείχαν στην Eurovision.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.