Ουκρανία: Σε κίνδυνο η συμμετοχή της Alina Pash στην Eurovision εξαιτίας πιθανής πλαστογράφησης εγγράφου;

Ουκρανία: Σε κίνδυνο η συμμετοχή της Alina Pash στην Eurovision εξαιτίας πιθανής πλαστογράφησης εγγράφου;

H Ουκρανία σχεδόν κάθε χρόνο είναι η χώρα που απασχολεί τους Eurofans με σκάνδαλα πολιτικής ή άλλης φύσεως όσον αφορά την εθνική της επιλογή ή την συμμετοχή τους. Με ένα τέτοιο φαίνεται να είναι αντιμέτωπη η Alina Pash η οποία κέρδισε την Ουκρανική εθνική επιλογή για την φετινή Eurovision, Vidbir 2022.

Μετά τα γεγονότα του 2015 και την κατάληψη της Κριμαίας από την Ρωσία, οι σχέσεις των δύο χωρών παραμένουν εχθρικές μέχρι σήμερα, τις τελευταίες μέρες μάλιστα οξύνονται σε επικίνδυνο επίπεδο. Οι σχέσεις Ουκρανίας – Ρωσίας επηρεάζουν και τον τρόπο επιλογής των χωρών αυτών, ιδιαίτερα της Ουκρανίας, καθώς ένας από τους κανόνες του Vidbir των τελευταίων ετών, είναι πως οι Ουκρανοί καλλιτέχνες απαγορεύεται να επισκέπτονται την υπό κατάληψη περιοχή της Κριμαίας.

Σύμφωνα με καταγγελίες η Alina Pash επισκέφτηκε το 2015 την Κριμαία με πτήση μέσω Μόσχας, κάτι που απαγορεύεται ρητά από τους κανονισμούς. Σε απάντηση αυτών των φημών, η νικήτρια του Ουκρανικού τελικού δήλωσε πως ναι μεν πήγε στην Κριμαία το 2015, όχι όμως μέσω πτήσης αλλά μέσω λεωφορείου από τα χερσαία σύνορα Ουκρανίας – Κριμαίας, σε συνεννόηση με τις τοπικές αρχές. Τόνισε μάλιστα πως πήγε στην Κριμαία για μια προσωπική της υπόθεση και όχι για συναυλία, ενώ η Ουκρανική τηλεόραση έδωσαν στην δημοσιότητα έγγραφα που επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς της Alina.

Ωστόσο σε σημερινή συνέντευξη τύπου, οι υπεύθυνοι της Ουκρανικής τηλεόρασης δήλωσαν πως θα διερευνήσουν την γνησιότητα των εγγράφων, και πως μέχρι να ολοκληρωθεί αυτή η έρευνα δεν θα υπογράψουν το συμβόλαιο που διασφαλίζει την συμμετοχή της Alina Pash στην Eurovision.

H Ουκρανική τηλεόραση εξέδωσε της παρακάτω ανακοίνωση σχετική με το θέμα.

Σε σχέση με τις πληροφορίες που ελήφθησαν από πολίτες σχετικά με την πιθανή πλαστογραφία του πιστοποιητικού διέλευσης των κρατικών συνόρων με την Κριμαία από την Alina Pash, ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός απευθύνεται στην SBGS [Κρατική Υπηρεσία Συνοριοφυλακής της Ουκρανίας] και ζητά να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει το γεγονός για πλαστογραφία κρατικού εγγράφου.

Ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας δεν θα υπογράψει την συμφωνία για τη συμμετοχή στον διεθνή διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision με την νικήτρια της Εθνικής Επιλογής έως ότου ολοκληρωθεί η έρευνα και η διαπίστωση στοιχείων.

Θα υπενθυμίσουμε ότι ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας έχει ήδη υποβάλει αίτηση στην Κρατική Υπηρεσία Συνοριοφυλακής της Ουκρανίας, αλλά του αρνήθηκαν πληροφορίες σχετικά με τη διέλευση των συνόρων από την συμμετέχουσα, καθώς αυτές οι πληροφορίες είναι εμπιστευτικές. Η ομάδα της συμμετέχουσας παρείχε ένα πιστοποιητικό, που φέρεται να έλαβε από αυτήν, το οποίο αποτέλεσε τη βάση για τη συνέχιση της συμμετοχής της Alina Pash στην Εθνική Επιλογή.

Ο τελικός της Εθνικής Επιλογής για τη Eurovision, που θα διεξαχθεί στο Τορίνο (Ιταλία) στις 14 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε στις 12 Φεβρουαρίου στην Ουκρανία. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, η τραγουδίστρια Alina Pash κέρδισε με το τραγούδι “Shadows of Forgotten Ancestors” και οι Kalush Orchestra κατέλαβαν τη δεύτερη θέση, λαμβάνοντας έναν βαθμό λιγότερο. Αφού ανακοινώθηκε η νικήτρια, τα μέλη των Kalush ανακοίνωσαν τις καταγγελίες για παραποίηση και την πρόθεσή τους να αμφισβητήσουν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού στο δικαστήριο.

Ας θυμηθούμε την εμφάνιση της Alina στον Ουκρανικό τελικό:

Μία σκέψη στο “Ουκρανία: Σε κίνδυνο η συμμετοχή της Alina Pash στην Eurovision εξαιτίας πιθανής πλαστογράφησης εγγράφου;

  1. Εμένα με έχει εκνευρίσει αρκετά η Ουκρανία. H Eurovision ενώνει τους λαούς μουσικά, οπότε τα πολιτικά πρέπει να τα έχουν στην άκρη. Θυμίζω ότι η Ουκρανία
    2015 δεν συμμετείχε λόγω πολέμου
    2016 κέρδισε με πολιτικό τραγούδι
    2019 δεν συμμετείχε, γιατί η Maruv παραβίασε έναν κανόνα, που εγώ το βλέπω ως δικτατορία της Ουκρανίας
    2020 αναβλήθηκε η Eurovision

    Ταυτόχρονα, την λυπάμαι κάπως την Ουκρανία. Πως άλλαξαν έτσι τα χρόνια…….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.