Ουκρανία: Με τους Kalush Orchestra και το «Stefania» στο Τορίνο

Ουκρανία: Με τους Kalush Orchestra και το «Stefania» στο Τορίνο

Σήμερα 22 Φεβρουαρίου, το συγκρότημα Kalush Orchestra αποδέχτηκε την πρόταση από το UA:PBC, (εθνικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός της Ουκρανίας), η οποία ήταν να εκπροσωπήσει την Ουκρανία στη Eurovision 2022.

Θυμίζουμε ότι η Alina Pash είχε αρχικά επιλεχθεί να εκπροσωπήσει την Ουκρανία στη Eurovision 2022 με το τραγούδι “Shadows of Forgotten Ancestors” μέσω του Vidbir 2022. Μετά τον εθνικό τελικό, διατυπώθηκαν αρκετοί ισχυρισμοί για την παράνομη είσοδο της τραγουδίστριας στην Κριμαία τον Αύγουστο του 2015. Στη συνέχεια, η Alina τέθηκε υπό έρευνα από το UA:PBC, καθώς η Κρατική Συνοριακή Φρουρά δήλωσε στον ουκρανικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα ότι δεν είχε εκδώσει το πιστοποιητικό να περάσει στην Κριμαία. Αυτά, είχαν ως αποτέλεσμα η Αλίνα να αποχωρήσει ως εκπρόσωπος της Ουκρανίας για το Τορίνο, και η Ουκρανική τηλεόραση να απευθυνθεί στους Kalush Orchestra οι οποίοι ήρθαν δεύτεροι στην γενική κατάταξη του Vidbir 2022 αλλά και πρώτοι στο κοινό.

O τραγουδιστής του συγκροτήματος Oleh Psyuk, δήλωσε τα εξής:

«Είμαστε ευγνώμονες προς όλους όσους μας υποστήριξαν στον εθνικό τελικό και μας έδωσαν την πρώτη θέση στην ψηφοφορία του κοινού. Υποσχόμαστε σε κάθε Ουκρανό ότι θα δικαιώσουμε την επιλογή σας. Σε δύσκολους καιρούς για τη χώρα μας, πρέπει να επιβεβαιωθούμε εκ νέου στον κόσμο. Γι’ αυτό είμαστε έτοιμοι να εκπροσωπήσουμε την Ουκρανία με αξιοπρέπεια σε όλη την Ευρώπη».

Θυμίζουμε πως η Ουκρανία διαγωνίζεται στο πρώτο μισό του πρώτου ημιτελικού στην Eurovision 2022. Ποια πιστεύετε πως θα είναι η τύχη της Ουκρανίας στον διαγωνισμό με τους νέους εκπροσώπους της;

Λίγα λόγια για τους Kalush Orchestra

Οι Kalush Orchestra είναι ένα συγκρότημα που συνδυάζει hip-hop με παρασοδιακή Ουκρανική μουσική. Δημιουργήθηκε το 2019 και πήρε το όνομα του από την πόλη Kalush, που είναι και η πατρίδα του ιδρυτή του συγκροτήματος Oleh Psiuk. Άλλα μέλη του συγκροτήματος είναι οι Ihor Didenchuk, MC Kilimmen, Tymofii Muzychuk και Vitalii Duzhyk. Ο Ihor Didenchuk μάλιστα είναι επίσης μέλος των περσινών εκπροσώπων της Ουκρανίας στην Eurovision, Go_A οι οποίοι με το SHUM κατέλαβαν την 5η θέση. Το τραγούδι «Stefania» είναι ένας ύμνος προς την μητρότητα, καθώς Stefania λένε την μητέρα ενός από τα μέλη του συγκροτήματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.