Ουκρανία: Η Jamala μέλος της κριτικής επιτροπής του Vidbir 2022

Ουκρανία: Η Jamala μέλος της κριτικής επιτροπής του Vidbir 2022

Η δημόσια τηλεόραση της Ουκρανίας Suspilne αποκάλυψε σήμερα πως η νικήτρια της Eurovision 2016 Jamala θα είναι μέλος της τριμελούς κριτικής επιτροπής της Ουκρανικής εθνικής επιλογής για την φετινή Eurovision Vidbir 2022.

H κριτική επιτροπή θα καθορίσει το 50% των αποτελεσμάτων του Vidbir και τα άλλα δύο μέλη της είναι η Tina Karol η οποία εκπροσώπησε την Ουκρανία στην Eurovision 2006 στην Αθήνα με το τραγούδι Show me your love καταλαμβάνοντας της 7η θέση, αλλά και ο τηλεοπτικός παραγωγός Yaroslav Lodygin, ο οποίος ήταν πέρσι στην πενταμελή επιτροπή που επέλεξε ως τραγούδι των Go_A για την Eurovision το SHUM!

Η Jamala θεωρείται από αρκετούς fans ως αμφιλεγόμενη καλλιτέχνης καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που πολιτικοποίησε τον διαγωνισμό της Eurovision. Αρχικά η συμμετοχή της 1944 με την οποία κέρδισε την Eurovision είχε αναφορές στον ξεριζωμό των Τατάρων της Κριμαίας από την τότε Σοβιετική Ένωση, κάτι που έφερε αντιδράσεις από την πλευρά της Ρωσίας.

Οι φίλοι του διαγωνισμού θυμούνται ακόμα τον εθνικό τελικό της χώρας το 2019 όταν η Jamala ήταν και τότε μέλος τις κριτικής επιτροπής και ουσιαστικά έκανε ανάκριση στους τότε διαγωνιζομένους, με πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα την ερώτηση στην τότε νικήτρια του τελικού MARUV, Is Crimea Ukraine;

Στην Ουκρανική εθνική επιλογή θα συμμετέχουν 8 καλλιτέχνες:

Μία σκέψη στο “Ουκρανία: Η Jamala μέλος της κριτικής επιτροπής του Vidbir 2022

  1. Το ότι πολιτικοποίησε τον Διαγωνισμό είναι το λιγότερο κατά τη γνώμη μου (έχουν υπάρξει και άλλα τραγούδια με πολιτικό υπόβαθρο στην ιστορία της Γιουροβίζιον). Αυτό που έκανε στους υποψήφιους (ειδικά στη Maruv) το 2019 όμως ήταν ελεεινό. Την αντιπαθώ σφόδρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.