Ουκρανία: Ακούστε τη συμμετοχή της χώρας για την Eurovision 2021

Ουκρανία: Ακούστε τη συμμετοχή της χώρας για την Eurovision 2021

Χθες, η δημόσια τηλεόραση της Ουκρανίας UA:PBC, μας έδωσε μια γεύση από τα 3 υποψήφια τραγούδια των Go_A που δόθηκαν στην κριτική επιτροπή, έτσι ώστε να επιλέξει αυτό με το οποίο θα εκπροσωπήσει το συγκρότημα την χώρα στην Eurovision. Εκτός από αυτό όμως, ανακοίνωσε ότι το τραγούδι θα αποκαλυπτόταν σήμερα, όπως και έγινε.

Η κριτική επιτροπή, λοιπόν, που συστάθηκε για την επιλογή τραγουδιού των Go_A και αποτελούταν από τους Jamala (Νικήτρια της Eurovision 2016), Eugene Filatov (Μέλος του συγκροτήματος The Maneken), Ruslan Kvinta (Μουσικός παραγωγός, συνθέτης, τραγουδιστής), Yaroslav Lodygin (Σκηνοθέτης, παρουσιαστής ραδιοφωνικών εκπομπών και μέλος του Δ.Σ. της UA:PBC) και Dmitry 
Khorkin (Ραδιοφωνικός και τηλεοπτικός παρουσιαστής, παραγωγός του Ukrainian Radio και μέλος του Δ.Σ. της UA:PBC), έκρινε πως το καταλληλότερο τραγούδι για τον διαγωνισμό είναι το SHUM.

Το τραγούδι SHUM, κυκλοφόρησε στις 22 Ιανουαρίου, με αρκετούς να πιστεύουν ότι ίσως να είναι αυτή η συμμετοχή της χώρας στη Eurovision. Στη συνέχεια, άνθρωποι της αποστολής της Ουκρανίας για την Eurovision, το αρνήθηκαν. Τελικά, όπως φαίνεται, κάτι άλλαξε και όχι μόνο συμπεριλήφθηκε στα υποψήφια τραγούδια, αλλά επιλέχθηκε ώστε να εκπροσωπήσει την χώρα στον διαγωνισμό.

Λίγα λόγια για τους Go_A

Οι Go_A είναι ένα ουκρανικό συγκρότημα που συνδυάζει παραδοσιακά ουκρανικά φωνητικά, ηλεκτρονική χορευτική μουσική, αφρικανικά ντραμς και κιθάρα, σε ένα εκρηκτικό μείγμα μουσικής. Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 2012 και κέρδισε περισσότερη φήμη μετά την κυκλοφορία του single του Vesnyanka, το οποίο κέρδισε τον διαγωνισμό “The Best Track” στην Ουκρανία. Επίσης, οι Go_A έχουν λάβει μέρος σε αρκετά μουσικά φεστιβάλ, παρουσιάζοντας έτσι την ουκρανική μουσική διεθνώς, σε χώρες όπως το Ισραήλ, την Πολωνία και την Λευκορωσία. Πολλά τραγούδια του γκρουπ τα γράφει η Kateryna η οποία είναι και διευθύντρια σε χορωδία.

Το συγκρότημα, πέρυσι διαγωνίστηκε στον εθνικό τελικό της Ουκρανίας για την Eurovision, με το τραγούδι Solovey, καταφέρνοντας να κερδίσουν την πρώτη θέση στην ψηφοφορία της κριτικής επιτροπής αλλά και του κοινού. Μιας και δεν ήταν εφικτό να λάβουν μέρος στην Eurovision 2020, αφού ακυρώθηκε λόγω του COVID-19, η δημόσια τηλεόραση της χώρας αποφάσισε να είναι αυτοί που θα την εκπροσωπήσουν το 2021.

3 σκέψεις για το “Ουκρανία: Ακούστε τη συμμετοχή της χώρας για την Eurovision 2021

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.