Ουαλία JESC 2019: Η Erin εκπρόσωπος της χώρας στον διαγωνισμό, με το τραγούδι “Calon yn Curo”

Ουαλία JESC 2019: Η Erin εκπρόσωπος της χώρας στον διαγωνισμό, με το τραγούδι “Calon yn Curo”

Χθες πραγματοποιήθηκε ο εθνικός τελικός της Ουαλίας για την συμμετοχή της στην Junior Eurovision 2019, με νικήτρια την 13χρονη Erin.

Ο τελικός αποτελούταν από 2 γύρους ψηφοφορίας. Στον πρώτο γύρο είδαμε τους έξι φιναλίστ να ερμηνεύουν covers γνωστών τραγουδιών. Στη συνέχεια, περιφερειακές επιτροπές από Aberystwyth, Llandudno, Carmarthen, Cardiff και Λονδίνο, αποτελούμενες από δύο ενήλικες και δύο παιδιά, βαθμολόγησαν τους καλλιτέχνες, επιβραβεύοντας τους με αστέρια. Οι τρεις μέντορες, FisherMacey και Bethan εξέφρασαν τις απόψεις τους για τις συμμετοχές, χωρίς όμως να έχουν δικαίωμα ψήφου.

Round One – cover songs
Draw Artist Song (original artists) Points Result
1 Sophie “Cae o Yd” (Martin Beatty) 6 Eliminated
2 Mackenzie & Rhiannon “Nythod Cacwn” (Super Furry Animals) 8 Advanced
3 Carys “Croeswn y Dyfroedd Geirwon” (Paul Simon, Iestyn Llwyd) 7 Eliminated
4 Y Minis “Hedfan Uwch Na’r Sêr” (Little Mix) 6 Eliminated
5 Cerys “Meddwl Amdanat Ti” (Bronwen Lewis) 9 Advanced
6 Erin “Nos Da Susanna” (CHROMA) 9 Advanced

Στον δεύτερο, superfinal, γύρο, οι τρεις καλλιτέχνες που συγκέντρωσαν τα περισσότερα αστέρια, ερμήνευσαν το τραγούδι Calon yn Curo, το οποίο είχε αποφασιστεί νωρίτερα, σε τρεις διαφορετικές εκδοχές. Τέλος, έπειτα από την ψηφοφορία κοινού και κριτικής επιτροπής, νικήτρια αναδείχτηκε η Erin.

Η Ουαλία ξεκίνησε να συμμετέχει στον διαγωνισμό μόλις πέρυσι, όπου εκπροσωπήθηκε από την Manw με το τραγούδι Perta, καταλαμβάνοντας την 20η θέση με 29 βαθμούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.