Ολλανδία: Δείτε το βίντεο κλιπ της συμμετοχής του Jeangu Macrooy, “Birth Of A New Age”

Ολλανδία: Δείτε το βίντεο κλιπ της συμμετοχής του Jeangu Macrooy, “Birth Of A New Age”

Ο εκπρόσωπος της διοργανώτριας χώρας, Jeangu Macrooy, χθες παρουσίασε τη συμμετοχή του για τη φετινή Eurovision, με τίτλο Birth Of A New Age. Το τραγούδι παρουσιάστηκε ζωντανά κατά τη διάρκεια μιας ειδικής μετάδοσης στο YouTube, το Facebook και το Instagram. Πριν από λίγο κυκλοφόρησε το επίσημο βίντεο κλιπ του τραγουδιού, το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω:

Λίγα λόγια για τον Jeangu Macrooy

Ο Jeangu Macrooy γεννήθηκε το 1993 στο Παραμαρίμπο του Σουρινάμ. Η μουσική του παιδεία ξεκίνησε στα 13 όταν έλαβε για δώρο στα γενέθλια μια κιθάρα από τους γονείς του. Μαζί με τον δίδυμο αδερφό του Xillan, δημιουργήθηκε ένα μουσικό δίδυμο. Η μουσική φιλοδοξία του Jeangu αποδείχτηκε μεγαλύτερη από τη μουσική σκηνή στο γηγενές Σουρινάμ, με αποτέλεσμα να μετακομίσει στην Ολλανδία το 2014. Εκεί συναντήθηκε με τον παραγωγό και συνθέτη Perquisite όπου υπέγραψε στην  “Unnexpected Records”. Από εκείνη τη στιγμή, η καριέρα του Jeangu στην ολλανδική μουσική βιομηχανία κινείται σε γρήγορη τροχιά, λαμβάνοντας μέρος σε μεγάλα ολλανδικά φεστιβάλ, έχοντας φιλοξενηθεί επανειλημμένα σε τηλεοπτικές εκπομπές και έχοντας βρεθεί δύο φορές υποψήφιος στα βραβεία Edison.

Η δημόσια τηλεόραση της Ολλανδίας, είχε επιλέξει εσωτερικά πέρυσι τον Jeangu Macrooy, ώστε να εκπροσωπήσει τη χώρα στον διαγωνισμό, Μετά την ακύρωσή του όμως, αποφάσισε να συνεχίσει τη συνεργασία της με τον καλλιτέχνη για το 2021, αφού δεν του δόθηκε η ευκαιρία να βρεθεί στη σκηνή της Eurovision το 2020.

To Birth of a New Age είναι ένα τραγούδι με soul και gospel χαρακτηριστικά. Το τραγούδι είναι γραμμένο στα αγγλικά και στα Sranan Tongo, την διάλεκτος που ομιλείται στο Σουρινάμ, την χώρα που γεννήθηκε ο Jeangu. To τραγούδι δίνει ένα μήνυμα κατά του ρατσισμού και των ανισοτήτων και πως οι όλοι άνθρωποι αν πιστέψουν στον εαυτό τους είναι άτρωτοι.

Η Ολλανδία, ως νικήτρια της Eurovision 2019, θα διαγωνιστεί φέτος στον τελικό που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Μαΐου, στην 23η θέση.

Μία σκέψη στο “Ολλανδία: Δείτε το βίντεο κλιπ της συμμετοχής του Jeangu Macrooy, “Birth Of A New Age”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.