Οι Jedward αναζητούν τον εκπρόσωπο της Ιρλανδίας στην JESC 2016

Οι Jedward αναζητούν τον εκπρόσωπο της Ιρλανδίας στην JESC 2016

Όπως ανακοίνωσε το TG4 που είναι το τέταρτο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης της Ιρλανδίας, το μόνο στη γαελική  γλώσσα (παραδοσιακά επίσημη γλώσσα της χώρας πέραν των αγγλικών) οι γνωστοί στο κοινό της Eurovision Jedward θα είναι αυτοί που θα βοηθήσουν φέτος την Ιρλανδία, στην αναζήτηση του δεύτερου εκπροσώπου τους στο διαγωνισμό της Junior Eurovision 2016.

Την προηγούμενη χρονιά το TG4 που είναι υπεύθυνο για τη Junior Eurovision, διοργάνωσε εθνικό τελικό με τη συνδρομή δύο πρώην εκπροσωπών της Ιρλανδίας την Niamh Kavanagh (1993-1η θέση, 2010) και τον Brian Kennedy (2006) για την ανάδειξη του παρθενικού εκπροσώπου της χώρας στην JESC. Για αυτή τη χρονιά το TG4 ανακοίνωσε και πάλι ένα είδους εθνικού τελικού, που θα ολοκληρωθεί όμως σε μία σειρά επεισοδίων που θα προβληθούν τον Σεπτέμβριο.

Ρόλο σε αυτό το ιδιότυπο talent show, του οποίου ο νικητής θα κερδίσει ως έπαθλο την εκπροσώπηση της Ιρλανδίας τον Νοέμβριο στον 14ο διαγωνισμό της Junior Eurovision στη Μάλτα, έχουν οι Jedward. Το διάσημο πλέον pop duo ξεκίνησε την καριέρα του το 2009 στο X Factor του Ηνωμένου Βασιλείου. Το 2011 και το 2012 εκπροσώπησαν την Ιρλανδία στην Eurovision με τα τραγούδια Lipstick και  Waterline αντίστοιχα, ενώ η 8η θέση που κατέκτησαν το 2011 είναι η καλύτερη θέση της χώρας τους από το 2001 και μετά στο διαγωνισμό.

Την είδηση επιβεβαίωσαν και οι ίδιοι οι Jedward με ανάρτηση τους στον Twitter, οι οποίοι δηλώνουν αισιόδοξοι πως φέτος θα βρούνε τον νικητή της Junior Eurovision φυσικά για λογαριασμό της Ιρλανδίας:

Μέχρι στιγμής 14 χώρες έχουν ανακοινώσει επίσημα τη συμμετοχή τους στη Junior Eurovision 2016 που θα γίνει στις 20 Νοεμβρίου στο  Mediterranean Conference Centre στη Βαλέτα της Μάλτας.

Η Ιρλανδία στην  Junior Eurovision:

Η Ιρλανδία πέρσι στη Σόφια της Βουλγαρίας έκανε την παρθενική της εμφάνιση στο διαγωνισμό. Τη χώρα εκπροσώπησε η Aimee Banks σε ένα τραγούδι στα γαελικά με τίτλο Réalta Νa mara (αστέρι της θάλασσας), συγκέντρωσε 36 βαθμούς και βρέθηκε στη 12η θέση ανάμεσα σε 17 συμμετοχές.

Δείτε την περσινή συμμετοχή της Ιρλανδίας:

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.