Ξεκίνησε σήμερα η season της Eurovision 2021 – Ποιες χώρες κινητοποιούνται;

Ξεκίνησε σήμερα η season της Eurovision 2021 – Ποιες χώρες κινητοποιούνται;

Σήμερα, 1η Σεπτεμβρίου 2020, είναι η μέρα που ξεκίνάει η season της επερχόμενης Eurovision 2021. Σύμφωνα με τους κανόνες της EBU, από σήμερα μπορούν να κυκλοφορήσουν , εφόσον το επιτρέψουν οι συμμετέχοντες ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί, ελεύθερα όσα τραγούδια προορίζονται να διαγωνιστούν για μια θέση στην Eurovision 2021. Ορισμένες χώρες μάλιστα έκαναν σήμερα γνωστά τα σχέδια τους για την επερχόμενη Eurovision.

Εσθονία

Η Εσθονική τηλεόραση ERR, ανακοίνωσε σήμερα τον σχεδιασμό της για την εθνική της επιλογή για την Eurovision, Eesti Laul 2021. Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, στο Eesti Laul θα διαγωνιστούν συνολικά 24 τραγούδια, τα οποία θα χωριστούν σε 2 ημιτελικούς που θα διεξαχθούν στις 18 και 20 Φεβρουαρίου.  Από αυτά, τα 12 τραγούδια θα προκριθούν στον μεγάλο τελικό που θα διεξαχθεί στις 6 Μαρτίου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν τα τραγούδια τους από σήμερα μέχρι 6 Νοεμβρίου. Τα ονόματα των συμμετεχόντων στο Eesti Laul θα αποκαλυφθούν μέχρι τις 12 Νοεμβρίου ενώ τα τραγούδια μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου. Εκτός από τους κανόνες της EBU, η ERR έθεσε τους παρακάτω κανόνες:

  • Αν ο συμμετέχοντας συμμετέχει με τραγούδι στα Εσθονικά θα πληρώσει παράβολο των 25 €, ενώ σε άλλη γλώσσα θα πληρώσει 75 €. Αν μάλιστα το τραγούδι υποβληθεί μετά την 1η Νοεμβρίου, το παράβολο διπλασιάζεται.
  • Ξένοι καλλιτέχνες μπορούν να συμμετέχουν, αρκεί να συνεργάζονται με Εσθονούς ή κάτοικους Εσθονίας.
  • Αν ο Uku Suviste, ο καλλιτέχνης που θα εκπροσωπούσε την Εσθονία στην Eurovision 2020 με το τραγούδι What love is?, επιθυμεί να συμμετάσχει, θα προκριθεί απευθείας στους ημιτελικούς.
  • Τραγουδιστές και συνθέτες μπορούν να στείλουν μέχρι 5 τραγούδια.

 

Φινλανδία

Σήμερα ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής συμμετοχών στην Φινλανδική δημόσια τηλεόραση YLE, για την εθνική επιλογή της χώρας για την Eurovision, UMK 2021. Οι υποψήφιοι τραγουδιστές μπορούν να στείλουν μέχρι 3 τραγούδια, ενώ για τους συνθέτες και στιχουργούς δεν υπάρχει όριο. Τουλάχιστον ένας από τους συντελεστές της συμμετοχής πρέπει να είναι Φινλανδός πολίτης ή να είναι μόνιμος κάτοικος Φινλανδίας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν τις συμμετοχές τους μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου. Ο εκπρόσωπος της Φινλανδίας στην Eurovision 2020 Aksel, έχει δικαίωμα συμμετοχής αλλά δεν έχει εξασφαλισμένη θέση στον τελικό.

Σερβία

Η δημόσια τηλεόραση της Σερβίας RTS επιβεβαίωσε την συμμετοχή της χώρας στην Eurovision 2021, έτσι ο αριθμός των χωρών που επιβεβαίωσαν την συμμετοχή τους στις επερχόμενη Eurovision ανέβηκε στις 31. Αν και τα  δημοσιεύματα του Σερβικού  τύπου αναφέρουν πως η συμμετοχή της χώρας θα ανατεθεί στις Hurricane, το γυναικείο συγκρότημα που θα εκπροσωπούσε την Σερβία στην Eurovision 2020 με το τραγούδι Hasta La Vista, εν τούτοις η RTS κρατάει προς το παρόν τα χαρτιά της κλειστά.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.