Νορβηγία: Η διαδικασία ανάδειξης εκπροσώπου για την Eurovision 2021

Νορβηγία: Η διαδικασία ανάδειξης εκπροσώπου για την Eurovision 2021

Σε μια online συνέντευξη που παραχώρησε ο διευθυντής της εθνικής επιλογής της Νορβηγίας, Melodi Grand PrixStig Karlsen προέβη σε αρκετές αποκαλύψεις σχετικά με την διαδικασία του διαγωνισμού, εξηγώντας βήμα-βήμα όλο το format.

Όπως ήδη έχει γίνει γνωστό, το MGP θα αποτελείται από 6 σόους, 5 ημιτελικούς και τον μεγάλο τελικό. Σε κάθε ημιτελικό θα δούμε να διαγωνίζονται 4 υποψήφιοι, ενώ στον τελικό θα λάβουν μέρος 12 συμμετέχοντες, 2 παραπάνω από ότι φέτος. Μια κριτική επιτροπή αποτελούμενη από επαγγελματίες, θα προ-επιλέξει τις 6 από τις 12 συμμετοχές του τελικού, ενώ οι υπόλοιπες 6 θα προκύψουν από τους ημιτελικούς.

Η διαχωρισμός των υποψηφίων στους ημιτελικούς δεν θα γίνει όπως το 2020, δηλαδή ανά διοικητική περιφέρεια της χώρας. Σε κάθε ημιτελικό θα παρακολουθούμε να διαγωνίζονται 4 καλλιτέχνες χωρισμένοι σε 2 duels. Οι νικητές των 2 duels θα “μονομαχήσουν” στον τελικό γύρο, με τον νικητή να κερδίζει μια θέση στον τελικό. Επίσης, σε κάθε ημιτελικό θα βλέπουμε έναν υποψήφιο που βρίσκεται απευθείας στον τελικό, να ερμηνεύει ζωντανά το τραγούδι του, εκτός από τον πρώτο ημιτελικό που θα παρακολουθήσουμε δύο. Τέλος, έπειτα από την ολοκλήρωση των 5 ημιτελικών, θα δοθεί μια wildcard για τον τελικό σε κάποιον υποψήφιο που δεν κατάφερε να προκριθεί μέσω της παραπάνω διαδικασίας από τους ημιτελικούς.

Στον τελικό, ο νικητής θα προκύψει έπειτα από τρεις γύρους που θα ψηφίζει μόνο το κοινό, κάτι που φέτος δεν ευδοκίμησε, μιας το σύστημα της online ψηφοφορίας που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στον εθνικό τελικό, έπεσε κατά την διάρκεια του πρώτου γύρου της ψηφοφορίας, με αποτέλεσμα μια 30μελής επιτροπή να κρίνει αυτούς που πέρασαν στον δεύτερο γύρο.

Την Νορβηγία θα εκπροσωπούσε στην Eurovision 2020 η Ulrikke με το τραγούδι Attention αφού νίκησε Melodi Grand Prix 2020. Μετά την ακύρωση της Eurovision 2020 λόγω του ιού Covid-19 η NRK προσκάλεσε την Ulrikke να συμμετάσχει απευθείας στον τελικό του MGP, με την ίδια να αρνείται καθώς προτίμησε να ασχοληθεί με άλλα projects.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.