Νορβηγία: Απόψε ο μεγάλος τελικός του “Melodi Grand Prix 2020”-Δείτε πως μπορείτε να ψηφίσετε στο άρθρο!

Νορβηγία: Απόψε ο μεγάλος τελικός του “Melodi Grand Prix 2020”-Δείτε πως μπορείτε να ψηφίσετε στο άρθρο!

Έπειτα από 5 ημιτελικούς, που προέκυψαν οι μισοί (5) φιναλίστ του εθνικού τελικού της Νορβηγίας για την Eurovision 2020, Melodi Grand Prix, αλλά και τις 5 συμμετοχές που είχε προ-επιλέξει η κριτική επιτροπή, απόψε θα παρακολουθήσουμε να διαγωνίζονται συνολικά 10 καλλιτέχνες για την εκπροσώπηση της χώρας στον διαγωνισμό. Παρουσιαστές της βραδιάς, που θα διεξαχθεί στο Trondeheim Spektrum στην πόλη Trondheim, θα είναι οι Kåre Magnus Bergh, Ingrid Gjessing Linhave και Ronny Brede Aase.

Οι 10 συμμετοχές του τελικού του MGP 2020, είναι οι εξής:

  1. Raylee – Wild
  2. Didrik & Emil – Out of Air
  3. Magnus Bokn – Over the Sea
  4. Akuvi – Som du er
  5. Kristin Husøy – Pray for Me
  6. Rein Alexander – One Last Time
  7. Tone Damli – Hurts Sometimes
  8. Sondrey – Take My Time
  9. Ulrikke Brandstorp – Attention
  10. Liza Vassilieva I Am Gay

Ανάμεσα στους υποψήφιους συναντάμε καλλιτέχνες που έχουν ξαναπροσπαθήσει στο παρελθόν να βρεθούν στη σκηνή της Eurovision, όπως την Raylee (MGP 2015), την Ulrikke Brandstorp (MGP 2017) και την  Tone Damli (MGP 2009), η οποία εκτός από το MGP, είχει πάρει μέρος και στο Melodifestivalen το 2013 μαζί με τον Erik Segerstedt, φτάνοντας μέχρι τον ημιτελικό της δεύτερης ευκαιρίας. Επίσης, ανάμεσα στους 10 φιναλίστ βρίσκεται και ο εκπρόσωπος της χώρας το 2010 Didrik Solli-Tangen. Αξίζει να σημειωθεί ότι μαζί με τον Magnus Bokn συνθέτες του τραγουδιού Over The Sea είναι ο Alexander Rybak νικητής της Eurovision 2009 και εκπρόσωπος της χώρας του το 2018,  καθώς επίσης και ο Joakim With Steen γνωστός και ως JOWST εκπρόσωπος της Νορβηγίας το 2017.

Ο νικητής θα προκύψει έπειτα από 3 γύρους ψηφοφορίας που θα ψηφίζει μόνο το κοινό online. Αρχικά θα παρουσιαστούν όλες οι συμμετοχές, και οι 4 με τις περισσότερες ψήφους θα προκριθούν στον επόμενο γύρο. Σ’αυτή τη φάση του διαγωνισμού, κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας, θα παρακολουθήσουμε ένα recap των τεσσάρων τραγουδιών. Από εκεί, οι 2 με τις περισσότερες ψήφους θα περάσουν στην τελική φάση του MGP. Τέλος, οι 2 φιναλίστ θα ερμηνεύσουν και πάλι τα τραγούδια τους, με το κοινό να κρίνει τον νικητή της βραδιάς και εκπρόσωπο της χώρας στην Eurovision.

Πέρα από τους κατοίκους της Νορβηγίας, μέρος της online ψηφοφορίας μπορούν να είναι κάτοικοι άλλων χωρών αρκεί να καταχωρίσουν το e-mail τους και κωδικό στο παρακάτω link του NRK (εδώ).

Ο τελικός του MGP 2020 θα ξεκινήσει στις 20:50 ώρας Ελλάδας και θα μπορέσετε να τον παρακολουθήσετε από ΕΔΩ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.