Νέα προβλήματα για τη δημόσια τηλεόραση της Ουκρανίας (NTU)

Νέα προβλήματα για τη δημόσια τηλεόραση της Ουκρανίας (NTU)

Τα προβλήματα δεν έχουν τελειωμό για τη δημόσια τηλεόραση της Ουκρανίας. Μετά το χάος που προκλήθηκε με την παραίτηση του γενικού διευθυντή της ουκρανικής δημόσιας τηλεόρασης Zurab Alasania και την καθυστέρηση που ήδη έχουν σημειωθεί στις προετοιμασίες, προβλήματα αντιμετωπίζει και η εκπρόσωπος της χώρας στη Junior Eurovision 2016 Sofia Rol, αφού δεν υπάρχουν μέχρι και σήμερα τα χρήματα που απαιτούνται για την κάλυψη των εξόδων της αποστολής στη Μάλτα.

Το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η δημόσια τηλεόραση της Ουκρανίας είναι πλέον ορατό και δια γυμνού οφθαλμού. Λίγες ημέρες πριν η αποστολή της Ουκρανίας για το φετινό διαγωνισμό της Junior Eurovision πρέπει να αναχωρήσει για τη Μάλτα και ακόμα δεν έχουν βρεθεί οι απαραίτητοι οικονομικοί πόροι για την κάλυψη των εξόδων του ταξιδιού και της διαμονής εκεί.

Με δωρεές από φιλανθρωπικά ιδρύματα, αλλά και με δύο δάνεια που έλαβαν οι γονείς της Sofia προσπαθούν να καλύψουν τα έξοδα, αλλά μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρώσει μόνο τις 250.000 UAH, από τις συνολικά 580.000 UAH που απαιτούνται για την μειωμένη λόγω περιορισμένου budget, μετάβαση και διαμονή της ουκρανικής αποστολής στη Μάλτα. Παρά τα προβλήματα πάντως οι ιθύνοντες του NTU αισιοδοξούν ότι θα τα καταφέρουν τελικά να διαγωνιστούν και να κερδίσουν μία θέση στο τοπ5.

Σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, η παραίτηση του μέχρι πρότινος γενικού διευθυντή του NTU Zurab Alasania επιβάρυνε τον προυπολογισμό της χώρας για τη Eurovision κατά 100 εκατομμύρια UAH και έφερε αναστάτωση στην όλη προετοιμασία.

Γενικός δντης ουκρανικής τηλεόρασης: “Στις 9-10 Νοεμβρίου θα αποφασίσει το Reference Group αν ο διαγωνισμός θα γίνει στην Ουκρανία”

Φυσικά τα ερωτήματα που εγείρονται είναι αν μέσα σε αυτό το μπάχαλο και την οικονομική δυσπραγία που αντιμετωπίζει το NTU. θα μπορέσει να διοργανώσει σε ένα τουλάχιστον ικανοποιητικό επίπεδο. Όλα αυτά τη στιγμή μάλιστα που το Reference Group επισκέπτεται το Κίεβο για να ελέγξει την πρόοδο των προετοιμασιών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.