Αμερικανικές προεδρικές εκλογές: Πως υποδέχθηκε ο καλλιτεχνικός κόσμος της Eurovision τη νίκη Τrump

Αμερικανικές προεδρικές εκλογές: Πως υποδέχθηκε ο καλλιτεχνικός κόσμος της Eurovision τη νίκη Τrump

Μπορεί οι προεδρικές αμερικανικές εκλογές να τελείωσαν πριν 2 ημέρες, οι συζητήσεις όμως συνεχίζονται για το ποιες θα είναι οι συνέπειες από την εκλογή του αμφιλεγόμενου Trump στον Λευκό Οίκο για όλη την ανθρωπότητα. Ηγέτης του ελεύθερου κόσμου συνηθίζεται να ονομάζεται ο εκάστοτε πρόεδρος των ΗΠΑ και η ρητορική που ανέπτυξε προεκλογικά ο Donald Trump φαίνεται ότι δεν συνάδει ιδιαίτερα με αυτό τον τίτλο.

Η συντριπτική πλειοψηφία λοιπόν του καλλιτεχνικού κόσμου συντάχθηκε πίσω από τη Hillary Clinton. Θεωρώντας την, την φυσική συνέχεια του Προέδρου Obama, ως καλύτερη εκπρόσωπος της διαφορετικότητας, του πλουραλισμού και της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο καλλιτεχνικός κόσμος της χώρας στήριξε ίσως όπως ποτέ την υποψηφιότητα της Hillary, με συναυλίες, δηλώσεις υποστήριξης, social media κλπ. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις ο Jon Bon Jovi, Beyonce, Katy Perry, Madonna, Lady Gaga κλπ. Πως όμως αντέδρασαν καλλιτέχνες που σχετίζονται με το διαγωνισμό της Eurovision;

utr7d2o3lelj49lb5ths

Όπως στις ΗΠΑ έτσι και στην Ευρώπη, οι καλλιτέχνες ως ανήσυχα και φιλελεύθερα συνήθως πνεύματα, εξέφρασαν με διάφορους τρόπους την υποστήριξή τους στη Hillary Clinton. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα η περίπτωση του φετινού εκπροσώπου της Ολλανδίας Douwe Bob. Ακτιβιστής των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων ο ίδιος, αλλά και πολιτικά ευαισθητοποιημένος, ασκούσε δριμύ κριτική στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ εδώ και καιρό. Όταν το αποτέλεσμα είχε διαφανεί εξέφρασε την πικρία του με αρκετά γλαφυρό τρόπο:

douwe-bob

Μάλιστα δεν δίστασε να βγάλει και τραγούδι για τη νίκη Trump, που ερμήνευσε χθες σε ραδιοφωνική εκπομπή, το βίντεο δυστυχώς με την εν λόγω ερμηνεία δεν είναι διαθέσιμο στη χώρα μας.

Μία από τις σημαντικότερες φιγούρες του διαγωνισμού είναι η Petra Mede. Ηθοποιός και tv persona που παρουσίασε και τη Eurovision τις 2 φορές που φιλοξενήθηκε στη Σουηδία τα τελευταία χρόνια (2013-2016). Με έντονη πολιτική δράση και στη χώρα της η Petra δεν θα μπορούσε να αφήσει ασχολίαστη τη νίκη Trump.

petra

 

Η Greta Salome που εκπροσώπησε φέτος την Ισλανδία, αλλά και το 2012 εκφράζει με έναν πολύ όμορφο τρόπο, αλλά και με μία υπέροχη φωτογραφία από την χώρα της, το πόσο ανήσυχη νοιώθει με τον Donald Trump στο τιμόνι των ΗΠΑ.

greta

Αν νομίζετε όμως ότι οι Έλληνες και Κύπριοι καλλιτέχνες έμειναν απαθείς, απλά γελιέστε! Οι Koza Mostra μάλιστα, οι τελευταίοι εκπρόσωποι μας που μας έφεραν στο τοπ10 του βαθμολογικού πίνακα το 2013, δίνουν τη δική τους εξήγηση για τη νίκη του Donald…Trump.

koza

 

Κοντά στις απόψεις των Koza Mostra είναι και ο Παναγιώτης Κουφογιάννης, που το 2015 βρέθηκε μία ανάσα από τη Βιέννη με το Without Your Love. Ο Παναγιώτης έζησε χρόνια στις ΗΠΑ, αφού σπούδασε και έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα εκεί, και δηλώνει και αυτός ξεκάθαρα την προτίμησή του στον Donald!

koufogiannis

Ο Λούης Παναγιώτου επίσης κάτοικος ΗΠΑ λόγω των σπουδών του, εκπροσώπησε την Κύπρο στη Junior Eurovision 2006 καταφέρνοντας το καλύτερο πλασάρισμα μέχρι στιγμής για τη χώρα του.  Ο Λούης ήταν επίσης ένθερμος υποστηρικτής της Hillary, και συμμετείχε μάλιστα στις διαδηλώσεις που έγιναν χθες σε διάφορες πόλεις των ΗΠΑ, κατά του νεοεκλεγέντα προέδρου Trump. Η νίκη μάλιστα του οποίου, φαίνεται να τον κάνει να εκτιμά περισσότερο το ευρωπαϊκό του διαβατήριο.

louis

Φυσικά υπάρχουν και κάποιοι λίγοι, που πάνε κόντρα στο ρεύμα και φαίνονται ιδιαίτερα χαρούμενοι από τη νίκη του μεγιστάνα Trump. Ο Ρώσος σουπερσταρ Philipp Kirkorov που συμμετείχε για τη Ρωσία το 1995, αλλά και συνέθεσε πολλές συμμετοχές της, αλλά και η μούσα του Ani Lorak (Ουκρανία 2008) που περισσότερο Ρωσίδα νοιώθει, παρά Ουκρανή συνεχάρησαν διαδικτυακά το νέο πρόεδρο.

kirkorov

lorak

Μία από τις λίγες χώρες στον κόσμο που επιθυμούσαν την εκλογή Trump ήταν πέρα από τη Ρωσία, η Σλοβενία. Η σύζυγος του Trump, Melania είναι σλοβενικής καταγωγής και αυτό είναι αρκετό για την φετινή εκπρόσωπο της χώρας στη Στοκχόλμη Manuella να είναι χαρούμενη από την εκλογή του.

emmanuella

Παρακάτω δείτε μερικές ακόμα χαρακτηριστικές αντιδράσεις Eurostars που επιλέξαμε, για την απρόσμενη για πολλούς νίκη του Donald Trump. Άλλοι συγκρατημένοι, άλλοι υπερβολικοί, ο καιρός θα δείξει αν έχουν άδικο ή όχι…

lenna

stig

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.