Μουσικολόγοι προτείνουν την Ισλανδία ως νικήτρια της Eurovision 2020-Δεύτερη και τρίτη θέση σε Ιρλανδία και Ην. Βασίλειο

Μουσικολόγοι προτείνουν την Ισλανδία ως νικήτρια της Eurovision 2020-Δεύτερη και τρίτη θέση σε Ιρλανδία και Ην. Βασίλειο

Μία έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Netflix με στόχο την προώθηση της ταινίας για την Eurovision προέβλεψε ως νικήτρια του φετινού διαγωνισμού που ακυρώθηκε την Ισλανδία με τους Dadi Freyr & Gagnamagnio και το Think About Things ενώ έδωσε την δεύτερη και την τρίτη θέση στην Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο με τους Lesle Roy και James Newman αντίστοιχα.

Η εν λόγω έρευνα πραγματοποιήθηκε από τους Joe Bennett και Simon Troup, οι οποίοι ανέλυσαν τα χαρακτηριστικά 259 τραγουδιών του διαγωνισμού της τελευταίας δεκαετίας και συμπέραναν ότι ορισμένοι τύποι κομματιών τα πηγαίνουν καλύτερα σε σχέση με άλλους. Τέτοια χαρακτηριστικά είναι ο ρυθμός, η αρμονία, η τονικότητα, η δυναμική, το θέμα των στίχων και το είδος. Τα παραπάνω τραγούδια χωρίστηκαν στις εξής κατηγορίες: Euro-pop, Ethno-pop, Ballad, Niche, Anthem, Schlager και Chanson, με την δημοφιλέστερη κατηγορία να αποτελούν τα Euro-pop τραγούδια ενώ την λιγότερο δημοφιλή τα Chanson.

Όσον αφορά των θέμα των τραγουδιών στο top 3 βρίσκονται συνήθως τραγούδια αγάπης και κατά 86% από σόλο καλλιτέχνες. Με αυτά τα δεδομένα προέκυψαν οι τρεις συμμετοχές που προαναφέραμε.

Ωστόσο η παγίδα είναι ότι αναλύονται μόνο μουσικά κριτήρια και δεν θεωρούμε ότι μπορούν να είναι τόσο αξιόπιστα. Μην ξεχνάμε ότι σε πολλές περιοχές διαφέρει η μουσική κουλτούρα ενώ κι οι κριτές ψηφίζουν με δικά τους κριτήρια. Επιπλέον το live κι η σκηνική παρουσία παίζουν καθοριστικό ρόλο στο πως θα διαμορφωθεί το αποτέλεσμα. (μην ξεχνάμε πόσα φαβορί καταποντίστηκαν λόγω σκηνικής παρουσίας).

Η Ισλανδία ναι μεν αποτέλεσε ένα από τα μεγάλα φαβορί της φετινής χρονιάς ενώ η Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο έλαβαν μέτριες κριτικές.

Πάντως οι δύο τους με καθαρά μουσικά κριτήρια κατέληξαν στις τρεις προαναφερθείσες χώρες. Συμφωνείτε;

Πηγή: wiwibloggs

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.