Μολδαβία: Με τους Zdob si Zdub & Fratii Advahov και το “Trenuletul” στην Eurovision 2022

Μολδαβία: Με τους Zdob si Zdub & Fratii Advahov και το “Trenuletul” στην Eurovision 2022

Πριν από λίγη ώρα, μέσα από το απογευματινό δελτίο ειδήσεων της Μολδαβικής δημόσιας τηλεόρασης, ανακοινώθηκε η συμμετοχή της χώρας για την Eurovision 2022.

Έπειτα από τις ζωντανές ακροάσεις που πραγματοποιήθηκαν σήμερα από τις 2 έως τις 5, η κριτική επιτροπή μαζί με τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα της Μολδαβίας, αποφάσισαν η χώρα να εκπροσωπηθεί από τους Zdob si Zdub & Fratii Advahov με το τραγούδι Trenuletul.

Αν και αρχικά είχε ανακοινωθεί πως η Μολδαβία θα διεξάγει εθνικό τελικό για την επιλογή της συμμετοχής της στις 5 Μαρτίου, τελικά αποφασίστηκε να επιλεγεί μέσω των auditions που προηγήθηκαν.

Η TRM σε ανακοίνωσή της, ανέφερε:

Η Οργανωτική Επιτροπή αδυνατεί να οργανώσει και να μεταδώσει το τελικό στάδιο της επιλογής και αυτό οφείλεται στην επιδημιολογική κατάσταση της χώρας και τη σημαντική αύξηση των κρουσμάτων του COVID-19 τον τελευταίο καιρό.

Οι 28 συμμετοχές που διαγωνίστηκαν σήμερα, είναι οι παρακάτω:

Ακολουθεί η νικητήρια συμμετοχή που θα ταξιδέψει στο Τορίνο εκπροσωπώντας τη Μολδαβία στην Eurovision 2022:

Λίγα λόγια για τους Zdob si Zdub

Οι Zdob şi Zdub είναι Μολδαβική λαϊκή πανκ μπάντα. Το 2005 εκπροσώπησαν την Μολδαβία στην Eurovision του 2005 στο Κίεβο με το τραγούδι “Bunica Bate Toba”, τερματίζοντας στην 6η θέση του τελικού. Το 2011 εκπροσώπησαν και πάλι τη χώρα στον διαγωνισμό με το τραγούδι “So Lucky”, καταλαμβάνοντας την 12η θέση στον τελικό.

Λίγα λόγια τους Fratii Advahov

Η Δημοτική Ορχήστρα Λαϊκής Μουσικής Fratii Advahov (αδερφοί Advahov) ιδρύθηκε το 2005. Ιδρυτές της ορχήστρας είναι οι αδερφοί Vitalie και Vasile Advahov, ενώ οι περισσότεροι μουσικοί της προέρχονται από γνωστές οικογένειες βιολιού. Η Ορχήστρα συνεργάζεται με άλλα αστέρια της μολδαβικής σκηνής όπως τους Olga Ciolacu, Constantin Moscovici, Valentina Cojocaru, Ioana Căpraru κ.λπ., καθώς και με σολίστ από άλλες χώρες όπως τον Ρουμάνο Fuego κ.α. Επίσης, κάνει συχνά περιοδείες στη Δημοκρατία της Μολδαβίας, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, τη Γαλλία και άλλες χώρες.

Μία σκέψη στο “Μολδαβία: Με τους Zdob si Zdub & Fratii Advahov και το “Trenuletul” στην Eurovision 2022

  1. Και το 2005 και το 2011 μου άρεσαν τα τραγούδια τους. Το ίδιο και η φετινή συμμετοχή τους η οποία είναι όμως υποδεέστερη (αρκετά επαναλαμβανόμενο μουσικό μοτίβο) από τις δύο προηγούμενες..
    Καλή επιτυχία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.