Με τρεις νικήτριες της Eurovision ο γερμανικός τελικός

Με τρεις νικήτριες της Eurovision ο γερμανικός τελικός

Όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει το Unser Song 2017, ο γερμανικός δηλαδή τελικός για την επιλογή της συμμετοχής της χώρας στη Eurovision, θα διεξαχθεί στις 9 Φεβρουαρίου. Οι Γερμανοί βάζουν τα δυνατά τους φέτος, ώστε να επιλέξουν έναν καλλιτέχνη, αλλά και ένα τραγούδι που θα τους ξεκολλήσει από την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, που επί δύο συναπτά έτη έχουν καθίσει. Ετοιμάζουν όμως και ένα φαντασμαγορικό show. Έτσι εκτός από την Lena (Γερμανία 2010)που θα είναι στο jury panel, άλλες τρεις πρώην νικήτριες του διαγωνισμού θα παρευρεθούν στο Unser Song 2017 ως guest. Συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές, το παρόν θα δώσουν η πρώτη Γερμανίδα νικήτρια του θεσμού Nicole, που κέρδισε το διαγωνισμό το 1982 με την φιλειρηνική μπαλάντα της Ein bißchen Frieden, η Ruslana που το 2004 κέρδισε για την Ουκρανία με το Wild Dances και η Αυστριακή Conchita, που το 2014 έφερε τη νίκη στη χώρα της με το Rise Like A Phoenix.

Οι τρεις καλεσμένες πέρα από τις δικές τους συμμετοχές θα ερμηνεύσουν και από μία διασκευή νικητήριου τραγουδιού της Eurovision, όπως και οι διαγωνιζόμενοι στον πρώτο γύρο του Unser Song. Έτσι η Ruslana θα τραγουδήσει το Euphoria (Σουηδία 2012), η Concita το Satellite (Γερμανία 2010) και η Nicolle το Merci Cherie (Αυστρία 1966).

Φυσικά στον γερμανικό τελικό θα τραγουδήσει και η Lena, που χάρισε και την πιο πρόσφατη νίκη στη χώρα της. Άλλοι διάσημοι καλεσμένοι θα είναι οι Matthias Schweighöfer και Tim Bendzko. Την κριτική επιτροπή, που θα έχει μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα απαρτίζουν οι  Florian Silbereisen, Bendzko και η Lena. Η επιτροπή θα αξιολογήσει τις ερμηνείες των Yosefin, Axel Feige, Felicia Lu, Levina και Helene Nissen χωρίς να τους βαθμολογήσει. Οι πέντε υποψήφιοι για το εισιτήριο στο Κίεβο θα διαγωνιστούν σε τέσσερις γύρους. Μετά από αλλεπάλληλους αποκλεισμούς το γερμανικό κοινό θα αποφασίσει τον καλλιτέχνη, αλλά και το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει τη χώρα τους στον 62ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Περισσότερες πληροφορίες για τα δύο υποψήφια τραγούδια που θα τραγουδήσουν και οι πέντε υποψήφιοι του Unser Song 2017, μπορείτε να διαβάσετε στο παρακάτω άρθρο:

Γερμανία: Το ARD αποκαλύπτει περισσότερα για την “διεθνή ψήφο” στο Unser Song 2017

Η Γερμανία είναι η μοναδική χώρα που έχει στείλει συμμετοχή και στους 61 διαγωνισμούς τραγουδιού της Eurovision που έχουν προηγηθεί. Αν δεν είχε αποκλειστεί στον προκριματικό γύρο, που η EBU για πρώτη και μοναδική φορά διοργάνωσε το 1996 ψηφίζοντας τα βίντεο κλιπ των συμμετοχών, τότε θα ήταν και η μοναδική χώρα που θα είχε συμμετάσχει σε όλους τους τελικούς της Eurovision. Η χώρα έχει δύο νίκες μέχρι στιγμής (1982, 2010). Το 2010 ενώ κατάφερε να κερδίσει το διαγωνισμό και μετέπειτα να βρεθεί επί δύο συνεχόμενες χρονιές στο τοπ10, τα τελευταία έτη έχει ένα σερί άσχημων αποτελέσματων. Αποκορύφωμα φυσικά αυτού οι δύο τελευταίες χρονιές που την βρήκαν τελευταία. Το 2015 μάλιστα με 0 βαθμούς.

Η Γερμανία ως μέλος των big5 συμμετέχει απευθείας στον τελικό της Eurovision 2017. Θα μεταδώσει και θα ψηφίσει στον δεύτερο ημιτελικό, που θα διεξαχθεί στις 11 Μαΐου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.