Ιρλανδία: 3 τραγούδια για την Eurovision 2017

Ιρλανδία: 3 τραγούδια για την Eurovision 2017

Σύμφωνα με πληροφορίες του Eurovoix.com έγινε γνωστό ότι μόνο τρία τραγούδια έμειναν στην διεκδίκηση για την εκπροσώπηση της Ιρλανδίας από τον Brendan Murray, στην Eurovision 2017 στο Κίεβο. Το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο της χώρας RTE κατέληξε στην επιλογή τριών τραγουδιών από ένα σύνολο 330 τραγουδιών που υποβλήθηκαν ειδικά για το νεαρό Ιρλανδό τραγουδιστή. Αξιοσημείωτο είναι ότι πολλοί σπουδαίοι συνθέτες εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους και έστειλαν τα τραγούδια τους, στην κλειστή επιλογή που ακολουθεί φέτος η βασίλισσα του διαγωνισμού, για την επιλογή και του καλλιτέχνη, αλλά και του τραγουδιού.

Ο Brandan Murray επιλέχθηκε από τον Louis Walsh  για να εκπροσωπήσει την Ιρλανδία σε συνεργασία με την ραδιοτηλεόραση της χώρας RTE. Ο Murray ήταν πρώην μέλος του boy band Hometown, το οποίο δημιουργήθηκε το 2014 και μέχρι τώρα είχε δύο νούμερο ένα singles στην Ιρλανδία. Από την άλλη ο Louis Walsh είναι γνωστός Ιρλανδός μουσικός όπως και πρώην κριτής του X-Factor στο Ην. Βασίλειο. Μέσα στα χρόνια ήταν manager των Westlife, Jeward και Union J.

Η Ιρλανδία είναι η πολυνίκης του διαγωνισμού καθώς από το 1965 που συμμετέχει έχει κερδίσει 7 φορές, τις περισσότερες από κάθε άλλη χώρα. Την δεκαετία του 90′ η χώρα μεσουρανούσε στον διαγωνισμό καθώς είναι η μόνη που κέρδισε 3 συνεχόμενες χρονιές το 1992, 1993 και 1994.  Ωστόσο από το 2001 και μετά τα πράγματα άλλαξαν καθώς η χώρα δύσκολα κατάφερνε να περάσει στον τελικό. Ενδεικτικά έχει περάσει μόνο 5 φορές και η καλύτερη θέση που έχει πάρει από το 2001 είναι η 8η το 2011 με τους Jeward.

Πέρυσι ο Nicky Byrne δεν κατάφερε να περάσει στον Μεγάλο Τελικό καθώς τερμάτισε 15ος στον δεύτερο ημιτελικό με 46 βαθμούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.