Με το «Yodel It!» και τους Ilinca και Alex Florea η Ρουμανία στο Κίεβο

Με το «Yodel It!» και τους Ilinca και Alex Florea η Ρουμανία στο Κίεβο

Ολοκληρώθηκε στις 11:30 στο Βουκουρέστι ο τελικός του σόου Selecția Națională για την επιλογή της Ρουμανίας στον 62ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Νικητές της βραδιάς όπως αναμενόταν ήταν οι Ilinca και Alex Florea με το ιδιαίτερο τραγούδι Yodel It! κερδίζοντας το εισιτήριο για το Κίεβο. Αυτή είναι η 18η συμμετοχή της χώρας στον διαγωνισμό.

Παρουσιαστές της βραδιάς που ξεκίνησε στις 20:30 ώρα Ελλάδος ήταν η Iuliana Tudor και ο Dan Helciug. Σε αντίθεση με τις ζωντανές ακροάσεις και τον ημιτελικό που τους συμμετέχοντες είχε κρίνει η κριτική επιτροπή, το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε 100% από την ψηφοφορία του κοινού.

Όπως είχε ανακοινωθεί, καλεσμένοι της βραδιάς, ήταν οι φετινοί εκπρόσωποι τριών χωρών, οι οποίοι και παρουσίασαν τα τραγούδια τους. Ο Manel Navarro από την Ισπανία, το συγκρότημα Timebelle από την Ελβετία και οι Sunstroke Project από την γειτονική Μολδαβία.

Τα τραγούδια του τελικού


Τα δέκα τραγούδια που διαγωνίστηκαν σήμερα κατά σειρά εμφάνισης ήταν τα εξής:

1. Ana-Maria MiricăSpune-mi tu (Tell me)

Με ένα εκπληκτικό φόρεμα σάρωσε την σκηνή με την δυναμική της παρουσία, ανοίγοντας το διαγωνιστικό κομμάτι της βραδιάς με τραγούδι στα Ρουμανικά. Το σημαντικό μήνυμα του τραγουδιού είναι να μην αφήνεις κανέναν να σε αλλάξει τόσο πολύ, ώστε να χάσεις τον εαυτό σου.

 

2. Ilinca ft. Alex FloreaYodel It!

Το φαβορί του τελικού με βάση όλα τα poll και την πρώτη θέση στην βαθμολογία στον ημιτελικό, σήμερα με ακόμη πιο δυναμική εμφάνιση ξεσήκωσαν το κοινό με το ιδιαίτερο πάντρεμα μουσικής, ραπ και φολκλόρ επιφωνημάτων.

 

3. Eduard SanthaWild Child

Μια ξεχωριστή ροκ εμφάνιση και πολύ καλή φωνή που νομίζω έμπαζε από την άκυρη παρουσίαση με το αταίριαστο χορευτικό.

   

4. XandraWalk On By

Η εντυπωσιακή φωνή της ακόμη πιο συναισθηματική απόψε και συνδυάστηκε με ένα κατακόκκινο φόρεμα. Σε μια εμφάνιση που ήταν πιο αεράτη από τον ημιτελικό που ο καπνός και το smokey βάψιμο την έκαναν πιο ατμοσφαιρική

 

5. MIHAII Won’t Surrender

Ο Mihai πιο άμεσος επικοινωνιακά απόψε και με πιο δυναμική παρουσία, εντυπωσίασε για ακόμη μια φορά, με τις φωνητικές του δυνατότητες μέσα από την μελωδική μπαλάντα του με την μοναχική παρουσία του. Ο Μihai έχει το ρεκόρ της υψηλότερης βαθμολογίας για την Ρουμανία στον διαγωνισμό, με το Tornero το 2006 στην Αθήνα.

 

6. Maxim feat. Nicolae Voiculeț – Adu-ți aminte (Remember)

Με διαφορετική παρουσίαση από τον ημιτελικό και κάποιες μικρές αλλαγές στο ηχητικό αποτέλεσμα που το έβγαλε εκτός τόνου, το τραγούδι αυτό στα ρουμανικά, ίσως αποτελεί το πιο αδύναμο της βραδιάς

 

7. Tavi Colen & EmmaWe Own the Night

Ποπ ντουέτο με τους καλλιτέχνες να μην ταιριάζουν και πολύ μεταξύ τους εμφανισιακά και φωνητικά ενώ το κομμάτι είναι καθαρά μια κλασική συνταγή για την Eurovision

 

8. InstinctPetale (Petals)

Μια όμορφη στιγμή με αυτό το γλυκό νουέτο στα ρουμανικά, απόλυτο δέσιμο μεταξύ τους και πολύ καλοί φωνητικά σε λιτή αλλά αισθησιακή εμφάνιση

 

9. Ramona NerraSave Me

Το dance κομμάτι του τελικού με την τραγουδίστρια πιο λαμπερή και εξαιρετική φωνητικά, με διαφορετική σκηνική παρουσίαση. Δεν ταίριαζε το χορευτικό δίπλα της πίσω από κάγκελα, με το αταίριαστο για το τραγούδι ντύσιμο.

 

10. Cristina VasiuSet the Skies on Fire

Κλείνει το διαγωνισμό για την εθνική επιλογή ένα ερωτικό τραγούδι, η ερμηνεύτρια έχει πάθος και πολύ καλή φωνή νομίζω όμως η επιλογή της ενδυμασίας και της σκηνικής παρουσίας είναι λάθος

 

 

Η Ρουμανία στην Eurovision


Η Ρουμανία έχει συμμετάσχει στην Eurovision 17 φορές, ξεκινώντας στον διαγωνισμό του 1994. Μετά το 1994 η χώρα έκανε ένα τετράχρονο διάλειμμα, και από τότε έχει συμμετάσχει τα περισσότερα χρόνια (με την εξαίρεση του 1999 και του 2001 λόγω χαμηλών θέσεων το 1998 και το 2000 αντίστοιχα). Το καλύτερο αποτέλεσμα τους ήρθε στον διαγωνισμό του 2005, όταν οι Luminiţa Anghel and Sistem κατέκτησαν την τρίτη θέση. Η μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία ήρθε το 2006 στην Αθήνα που η Ρουμανία εκπροσωπήθηκε από τον Mihai Trăistariu, ο οποίος ήταν ένα από τα μεγάλα φαβορί για την νίκη αλλά έλαβε τελικά την 4η θέση παίρνοντας βαθμούς από όλες τις χώρες εκτός από την Ολλανδία και το Μονακό. Το τραγούδι με τον τίτλο Tornero γνώρισε μεγάλη επιτυχία σε πολλές χώρες της Ευρώπης, όπως και στην Ελλάδα. Το 2014 την χώρα εκπροσώπησαν για δεύτερη φορά (μετά το ντεμπούτο τους το 2010 και την τρίτη θέση που κατέκτησαν με το Playing with Fire) η Paula Seling, και ο Ovi , αυτή τη φορά με το τραγούδι Miracle κέρδισαν την 12η θέση στον τελικό.

Η συμμετοχή της Ρουμανίας στο διαγωνισμό την περσινή χρονιά είχε ανασταλεί λόγω οικονομικών χρεών προς την EBU και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην εκπροσωπηθεί στον διαγωνισμό η χώρα αν και είχε επιλέξει το τραγούδι Moment in silence με τον Ovidiu Anton. Η EBU δεν έκανε δεκτή την πρόταση ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού της Ρουμανίας να καλύψει το χρέος στερώντας της την συμμετοχή. Επετράπη, ωστόσο, η συμμετοχή της χώρας στον διαγωνισμό του 2017.

Ποιά πιστεύετε ο,τι θα είναι η τύχη της Ρουμανίας που κάνει την επανεμφάνιση της στον διαγωνισμό με το τραγούδι Yodel It!

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.